Buitenkijken bij Annemarie, Chris en Celine: ‘Ik was altijd onder de indruk van de tuin van de buurvrouw’  - indebuurt Gouda

2022-08-13 01:25:06 By : Ms. Min Miao

Met deze zomerse temperaturen gaan veel mensen buiten op zoek naar een plekje om van de zon te kunnen genieten. Annemarie van Velde hoeft daarvoor niet ver te zoeken. Samen met haar man Chris en pleegdochter Celine kan zij genieten van een zonnige en gezellige achtertuin die van alle gemakken is voorzien. 

Ook de hond, kat en konijntjes van het gezin genieten van de tuin. De zeventienjarige kat Cato leeft helemaal op sinds ze in dit huis wonen. “Ze beleeft ineens een soort tweede leven. Ze ging eerder nooit naar buiten en nu gaat ze eropuit en vangt ze zelfs muizen”, vertelt Annemarie. 

Anderhalf jaar geleden verhuisden Annemarie, Chris en Celine vanuit Korte Akkeren naar de Vasco da Gamalaan in Bloemendaal. In hun vorige huis keek Annemarie altijd vol bewondering naar de tuin van haar buurvrouw. “Zij had een hele mooie tuin met allemaal planten en bloemen en ik wilde ook altijd zo’n tuin”, vertelt ze. Mede door haar vroegere buurvrouw heeft zij zich laten inspireren en kan ze nu genieten van een achtertuin gevuld met planten en bloemen.

Lees verder onder de foto >

De buurvrouw is niet de enige inspiratiebron geweest voor Chris en Annemarie. “We hebben een stacaravan in Ouddorp en daar gaan we ook vaak naartoe”, vertelt Annemarie. Hun voorliefde voor Ouddorp en het strand nemen Annemarie en Chris graag mee naar Gouda. De omgeving en sfeer van Ouddorp hebben ze terug laten komen in hun tuin. “De palen rondom de containers en het hekje van de konijnen zie je daar ook veel”, legt Annemarie uit. Ook de schelpjes langs het paadje geven de tuin een echte beach vibe.

Ik heb op YouTube gekeken hoe het moest

Bij het inrichten van hun tuin gingen Annemarie en Chris op zoek naar de perfecte tegels. “We wilden geen grijze tegels en liever ook niet te strak”, vertelt Annemarie. Via Marktplaats vinden ze een partij rode tegels in verschillende maten die aan hun wensen voldoen. Het zoeken naar plantjes voor in de tuin doet Annemarie op een geheel eigen manier. “In Ouddorp fietsen we veel en als ik dan mooie planten zie maak ik er een foto van en dan ga ik hier met die foto naar het tuincentrum om ze te kopen”, vertelt ze. Deze werkwijze blijkt goed te werken want de tuin van de familie staat vol met bloeiende planten. “Ik ben alleen nog op zoek naar iets wat in het voorjaar bloeit zodat ik dan ook mooie bloemen in de tuin heb”, voegt Annemarie toe.

Lees verder onder de foto’s >

Achterin de tuin staat een pergola met zonnedoek met daaronder een loungebank. “Chris heeft die pergola zelf gemaakt”, vertelt Annemarie. Dat Chris erg handig is blijkt ook wel uit de aanpassingen die heeft hij gedaan aan de schuur. “Eerst zat de deur van de schuur waar nu de zithoek is. Wij vonden dat niet handig en hebben de deur verplaatst naar de zijkant”, vertelt Annemarie. Ook de roze muur achter de loungebank is door Chris zelf gestuukt. “Ik heb gewoon op YouTube gekeken hoe het moest”, zegt Chris. “Het is niet heel strak maar dat is juist wel leuk”.

De konijnen Roos en Snuffie hebben een ereplekje gekregen in de tuin. Voor hun hok hebben ze een gazonnetje met een hek eromheen waar ze kunnen rondlopen. “Ik vond het altijd al een leuk idee om een grasveldje te hebben waar de konijnen kunnen rondlopen”, vertelt Annemarie. Het hek rondom het grasveldje staat er niet zonder reden. “Roos kan heel hoog springen en is wel eens ontsnapt”, vertelt Celine. Nadat herhaaldelijke ontsnappingen van de hoogspringer is het konijnenveldje voorzien van een hoger hek. Roos bleek voor geen enkel gat te vangen. Ondanks het gaas onder het gras groef ze onder het hekje door om alsnog de wijde wereld in te kunnen gaan. “Er zit nu een extra laag gaas onder het gras zodat ze er niet meer doorheen kan”, zegt Annemarie lachend.

Meer foto’s zie je hieronder:

Jouw beurt! Wil jij laten zien hoe tof jouw woning of tuin eruitziet? Stuur een mail naar [email protected] . Misschien woon je wel in een hip appartement in de binnenstad of heb je een leuke woning in Westergouwe. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning of tuin is wel iets te vertellen.

Ank Frissel woont samen met haar man Maarten de Hoog in het oude pand van drukkerij Koch en Knuttel aan de…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Gouda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Gouda.

Dít is waarom je een elektrische scooter wilt (en hier koop je die)

Aangeboden door Mozaïek Wonen

Aangeboden door Mozaïek Wonen

Hip, creatief en industrieel; bij deze Goudse verborgen parel drink je koffie en bekijk je kunst

Blijf op de hoogte van alles uit Gouda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden