Wil je toch een thuiskantoor inrichten?

2021-11-18 06:10:30 By : Ms. Ailsa Zhang

Het leek zo goed te gaan, maar de maatregelen worden nu weer aangescherpt. Wil je toch dat thuiskantoor inrichten? Daar hoef je niet ver voor te gaan of tientallen euro's uit te geven. Zolang je maar voor de juiste essentials zorgt.

Het inrichten van een thuiskantoor klinkt meteen als een hele onderneming: alsof je een aparte ruimte moet vrijmaken om in te werken. Veel mensen creëren gewoon een thuiskantoor in de woonkamer en werken bijvoorbeeld aan de eettafel. Hoewel ze ergonomisch niet altijd even verantwoord zijn, kun je bijvoorbeeld goede eetkamerstoelen kiezen zodat je wat hoger achter de tafel zit.

Verder zal een thuiskantoor vooral technische zaken nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten (of een stekkerdoos), een monitor om je laptop op aan te sluiten (zorg dat je laptop HDMI-poorten heeft, anders heb je hier extra kabels voor nodig) en een goed toetsenbord en muis.

Vergeet niet te kijken naar een standaard voor je smartphone, eventueel met draadloos opladen. Je kunt bijvoorbeeld videoconferenties doen met je telefoon in de standaard, omdat veel monitoren geen ingebouwde camera hebben en met een gesloten laptop kun je die camera ook niet gebruiken.

Veel mensen denken bij een thuiskantoor meteen aan een printer, maar realiseren zich waar je een printer nog voor gebruikt. Voor veel mensen wordt dit vooral gebruikt om af en toe een retourformulier of een ticket voor een evenement af te drukken. Er zijn niet veel mensen die nog hele bossen met werk printen, omdat we nu zo gewend zijn om informatie van een scherm af te lezen.

Je kunt natuurlijk investeren in een goede koffiemachine, maar zorg ervoor dat deze niet op je bureau staat. Het is niet gezond om zoveel te zitten, dus dwing jezelf in ieder geval om regelmatig een microwandeling naar je keuken te maken voor een warme kop koffie. Je lichaam en je stappenteller zullen blij met je zijn.

Als je niet alleen woont, is er nog één ding dat niet in je opkomt als je aan 'kantoor' denkt, maar als je aan een drukke woonruimte denkt: geluidsreductie. Investeer in oordopjes met ruisonderdrukking, zodat je af en toe dat achtergrondgeluid kunt filteren. Denk aan kinderen die luidruchtig spelen, een partner die ook videogesprekken voert en de hond die elke pakketbezorger slaat. Zelf heb je er aanzienlijk minder last van, en dus meer ruimte voor concentratie, met noise-cancelling oordoppen.

[Fotocredits - schip © Adobe Stock]

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys. Hier heb je de mogelijkheid om nieuws en/of persberichten te plaatsen gericht op de business…