‘Dokter Aarsman’ spreekt in Filmtheater Fraterhuis - De Swollenaer | Nieuws uit Zwolle en omstreken

2022-10-01 01:31:41 By : Ms. Linda Zhou

ZWOLLE - Fotojournalist en schrijver Hans Aarsman is op zaterdag 12 februari van 11.00 tot 13.00 uur te gast bij de Fraterhuis Academie met zijn college Dokter Aarsman. Deelnemers gaan met hem mee op speurtocht langs enerverende ontdekkingen uit het verleden en heden.

Aarsmans (1951) bezigheden laten zich het beste omschrijven als veldwerk: observeren, fotograferen, tellen en meten. Zijn fotografische werk is diverse keren te zien geweest in het Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds 2004 heeft hij op donderdag een rubriek in de Volkskrant: ‘Aarsman Collectie’. Daarin hangt hij als een detective met een loep boven foto’s.

Aarsman: “Ik mag graag dingen uitpluizen die nergens op lijken te slaan. Dingen die pas ergens op slaan, als je om ze he´e´n kijkt. Als je dat eenmaal kan, is het leven een constante stroom van ontdekkingen. En dan die ontdekkingen tot een geheel smeden, een theorie, een idee, een inzicht. Dat is het mooiste. Gaat niet op bestelling, maar één ding werkt zeker: je vondsten zo onder woorden brengen dat je samen met het publiek een ochtend vol humor en verrassingen hebt. Dan kom je gegarandeerd gierend van de nieuwe ideeën thuis.”

Kaarten Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 voor hun deelname; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop op www.filmtheaterfraterhuis.nl of aan de kassabalie, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. 

ZWOLLE (JPZ) – Ze wilden ‘snel geld maken’ en dus besloot een vijftal om op 18 september 2019 drie jongens in park Eekhout te beroven. Tegen de vermeende leider van de groep is d..

In the Picture: Gerrit van der KooyZWOLLE - Op de dag dat heel Engeland tot ver daarbuiten afscheid nam van hun Queen, herdacht de Zwolse gemeenteraad de op dinsdag 26 juli jl.

ZWOLLE - Corona, uitgezaaide nierkanker en energielasten waarvan de honden geen brood lusten. Het leven in een notendop van Ton Norp, eigenaar van de gelijknamige snackcorner sch..

ZWOLLE - Kees Vennik en Hillie Vennik-Visscher waren maandag 12 september 60 jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging vrijdag angs bij het echtpaar om de felicitaties over te b..

ZWOLLE - Binnenkort zal er op het brugwachtershuisje van de Schoenkuipenbrug een poëtisch lichtkunstwerk worden geprojecteerd.

“Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking”, zegt Gert Schonewille van Pals Opticiens in Zwolle.

Aldura Zonwering en Raamdecoratie is vanaf 1 oktober ook in Stadshagen te vinden. De gloednieuwe showroom biedt een unieke ervaring; de producten kunnen in live-setting bekeken..

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam, een tegenstander waar de Zwollenaren nog niet eerder de degens mee kruisten.

Familiezaken gaan vaak over belangrijke levensmomenten. Bij het Notarieel in Zwolle maken we ze allemaal mee. Dan geeft het rust als je weet dat de dingen goed geregeld zijn.

Sauna Swoll bestaat 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom wordt op 30 september, 1 oktober en 2 oktober groots uitgepakt met toffe acties, leuke prijzen, bijzonde..

ZWOLLE – Wat vinden jongeren belangrijk? Met welke onderwerpen houden zij zich bezig? Hoe kijken zij naar de wereld en hun rol daarin? Community-art-project Cultuur in de Wijk..

ZWOLLE - Vereniging Openluchtbad Zwolle heeft zaterdag het seizoen afgesloten met een avond voor de vaste vrijwilligers. In het zwembad werd penningmeester Willem Hornstra benoem..

EUROBIRDWATCH 2022: Vogels tellen bij de Biezenburcht

Per auto vogels spotten in Lauwersmeergebied

Open dag El Maestro Gitaarles

Themadag duurzaam bodembeheer bij Warmonderhof

Levensloopje ‘Stil’: wandeling vol mooie natuur, werkvormen en ontmoeting