Van bureaustoel tot barkruk: Rob volgde zijn horecahart - Tilburgse wijk

2021-12-13 10:40:13 By : Ms. Jenny Yuan

Het leuke van wonen in een stad zo oud als Tilburg is dat sommige dingen al jaren bestaan. Een daarvan is Café de Troubadour. In de Capucijnenstraat zit al meer dan een eeuw (sinds 1915) het buurtcafé. Tijd om naar binnen te stappen.

We worden hartelijk ontvangen door Rob Verbunt. Hij is sinds 2002 eigenaar van het café. We hebben te maken met een echte horecaman, zo blijkt. “Sinds 1976 ben ik actief in de horeca. Van 1979 tot 1990 bezat ik drie bars in het centrum. Daarna heb ik gezworen nooit meer een bar te openen”, begint Rob lachend.

Je raadt het al: dat bleek een valse belofte. Rob had in 1990 eigenlijk afscheid genomen van de horeca en vertrok naar Australië. Na anderhalf jaar keerde de Tilburger terug. Weer in de horeca. “Vier jaar lang heb ik meegewerkt aan de vernieuwing en reorganisatie van bedrijven als Antwerpen, Sinjoor en Bolleke op de Oude Markt. Toen ik klaar was, ging ik terug naar mijn oude beroep: computerprogrammeur. Maar na twee jaar merkte ik dat het toch niets voor mij was."

(tekst gaat verder onder foto)

En zo volgde Rob weer zijn gastvrijheidshart. In 2002 kocht hij zijn favoriete kroeg. “De eigenaar is vertrokken en binnen een week was het klaar. Denk er eens over na: dat was 15 jaar geleden. Een horecahart? Ja, daar kun je echt niet tegenop. Weet je wat ik zo leuk vind? Hoe mensen met elkaar omgaan. Niet alleen met mij, maar ook met elkaar. Dat is uniek. Ze doen alles voor mij en ik probeer zoveel mogelijk voor hen te doen. Dat ervaar je echt niet achter de pc."

Van bureaustoel tot barkruk: voor Rob was De Troubadour een unieke kans. In zijn tweede huis (Rob woont een paar deuren verderop) ontstaan ​​nieuwe vriendschappen. “Voor veel mensen is dit een beetje een tweede thuis. De onderlinge banden groeien en mensen doen dingen samen. Je krijgt echt niet zoveel. En twee of drie keer per week brengt een klant eten. Waar gebeurt dat? Nog iets: toen ik 65 werd, stuurden ze me voor een week naar Egmond en Zee. Een hotel en alles was al geregeld. Bijzonder, toch?”

(tekst gaat verder onder foto)

“De gasten hielden de zaak vervolgens twee dagen open”

Rob benadrukt nog maar eens wat voor sfeer er hangt in de kroeg op de hoek van de Capucijnenstraat. “Toen de griep de laatste tijd zo wijdverbreid was, was ik echt ziek. Ik was helemaal in de war achter de bar. De gasten zeiden: Kom op, ga naar huis! Daarna hielden ze de zaak twee dagen open. Eigenlijk run ik het bedrijf alleen, maar als het druk is, helpen mensen mee. Dat is echt onvoorstelbaar.”

Zal Rob ooit achter de pc kruipen? "Zeker niet. Ik vind dit veel te leuk. Het contact met mensen is zo bijzonder. Als ik hier 's ochtends kom en denk: ik heb er geen zin meer in, dan geef ik het op. Niet eerder."

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je jouw verhaal vertellen? Zoals Victor van Zap u Hanki bijvoorbeeld. Dan kun je ons altijd een fooi geven via [email protected].

Het leuke van wonen in een stad zo oud als Tilburg is dat sommige dingen al jaren bestaan....

Veel baby's geboren in 2021: zo gaat dat in Tilburg

Aangeboden door De Nederlandse Kluis Tilburg

Hier in Tilburg koop je last-minute kerstcadeaus

Aangeboden door Surya Praktijk voor Acupunctuur & Natuurlijke Geneeskunde

Gepresenteerd door Schouwburg Concertzaal Tilburg

Blijf op de hoogte van alles uit Tilburg

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden