Twee-onder-een-kapwoning is duurder dan acht ton - indebuurt Tilburg

2022-06-18 15:30:43 By : Ms. Rainbow Wu

Geen verrassing: wie nu een huis wil kopen, is duurder uit dan een paar jaar geleden. De huizenprijzen rijzen de pan uit. In de wijk Zorgvlied staat nu een twee-onder-een-kapwoning te koop voor meer dan acht ton. Terechte prijs of niet? Tijd om binnen te kijken!

Het gaat om een huis in de Burgemeesterbuurt, waar de huizenprijzen sowieso best hoog liggen. Het huis stamt uit 1957 en is door een uitbouw 176 vierkante meter. De klusspullen kunnen de nieuwe bewoners in de verhuisdoos laten, want dit stekje is instapklaar.

Tekst loopt door na de afbeelding >

Als er een bingokaart zou zijn van bijzondere elementen voor huizen dan kom je hier een aardig eind. Er zijn ensuitedeuren, glas-in-loodramen en een fijne open haard. De strak gestucte muren in combinatie met de houten vloeren geven een fijne basis. Hier is geen sprake van een open keuken, maar het eetgedeelte is gescheiden door open bogen. Zo kan je eventueel een gesprek voeren vanuit twee verschillende kamers.

Tekst loopt door na de foto >

Het huis in Zorgvlied heeft een onverwachte eyecatcher: de trappengang met rode loper en de Franse lelies op de muur. Zo’n Fleur de Lis is het symbool van de maagd Maria, van zuiverheid en maagdelijkheid. Andere opvallende elementen aan het huis zijn bijvoorbeeld het badkamermeubel, een lange oude tafel met nieuwe wasbakken. Die zijn tijdens de grote verbouwing in 2014 geplaatst.

Tekst loopt door na de foto >

Het is een huis met veel kamers, maar liefst vijf slaapkamers. De vijf slaapkamers kun je indelen als master bedroom en vier slaapkamers voor kinderen. Maar er is ook ruimte voor een walk-in-closet of logeerkamer. Wie meer ruimte zoekt, hoeft niet verder te kijken. Een zesde ruimte kan als werkkamer gebruikt worden. Op de oprit – die je niet met de buren deelt – is plek voor maar liefst vier auto’s, is er een garage en een werkschuur. De tuin op het zuiden is ook lekker groot.

Tekst loopt door na de foto >

De volledige vraagprijs is op Funda 825.000 euro. Dat kun je in deze huizenmarkt zien als een vanafprijs, want er wordt vaak overboden. Het hele perceel heeft een afmeting van 342 vierkante meter. Wat vind jij: is dit de vraagprijs waard?

Erik van Gulik (42) woont sinds november 2014 ‘op proef’ in Tilburg maar is hier niet meer weggegaan. Hij swipte…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Tilburg en blijf op de hoogte van alles over en rondom Tilburg.

Dit is wat je moet doen bij brand in Tilburg

Eindelijk is er een écht origineel cadeau op de markt: en hier koop je hem in Tilburg

Aangeboden door Mijn eerste 18 jaar

Aangeboden door Seats and Sofas

Aangeboden door Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Aangeboden door Seats and Sofas

Binnenkijken bij Rachel (49) en Laurens (52) in de oude Sacramentskerk: ‘Een cadeautje om hier te wonen’

Aangeboden door Seats and Sofas

Blijf op de hoogte van alles uit Tilburg

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden