Ondernemer, is het tijd om van cat6 kabel naar cat7 over te stappen? - Zakelijk Dagblad

2022-10-01 01:45:34 By : Mr. ShuLin Qiu

Cat6 kabel kopen? Of al overstappen naar cat7? Wat is het verschil en waarom krijgt cat7 de voorkeur?

Veel ondernemers en bedrijven zijn afhankelijk van hun internetsnelheid. Met snel internet wordt de tijd die een medewerker moet wachten teruggedrongen. Het lijkt een efficiëntieslag die logisch is, maar hoe vaak neem jij als ondernemer je internet onder de loep? En dan niet alleen je abonnement, maar ook de infrastructuur binnen het bedrijf. In dit artikel kijken we naar cat6 kabel en cat7 kabel. Wat is het ook alweer en wat is het verschil? Lees snel verder.

Wifi is handig, maar een ouderwetse kabel werkt nog steeds stabieler en sneller. Logisch dat veel bedrijven op de vaste werkplekken een computer met internetkabel hebben. Maar welke kabel is dit? De cat6 kabel hoort nog steeds bij de moderne kabels, maar de cat6a en cat7 kabel zijn er ook al. Een cat6 internetkabel kan tot een snelheid van 1000 Mbit per seconde. Deze kabel biedt een doorvoersnelheid van 250 mhz. De cat6a kabel gaat tot 10.000 Mbit per seconde en tot een doorvoersnelheid van 500 mhz. Recent is de cat7 kabel aan het lijstje met internetkabels toegevoegd.

Glasvezel is op steeds meer plekken beschikbaar. Waarbij de meeste internetaanbieders nu nog pakketten tot 1000 Mbit aanbieden, en een cat6 of cat6a kabel kopen voldoende is, kan hier verandering inkomen. Glasvezel heeft bij testen bewezen dat internet met een snelheid van 159 terabyte per seconde erdoorheen kan! Ongelofelijk snel dus. Nu moet je niet verwachten dat jij binnenkort met die snelheid kunt internetten. Maar ook de bandbreedte, in Mhz (Megaherz) uitgedrukt is van belang. Dit geeft aan hoeveel data gelijktijdig erdoorheen kan. Meer data is weer sneller internet. Zeker bij grote bedrijven zal dit van belang zijn.

Als je glasvezel hebt of binnenkort glasvezel krijgt, dan is de keuze voor cat7 kabel op rol kopen een logische. Cat7 kabels bieden nog meer bandbreedte en meer snelheid dan met cat6 mogelijk is. Met cat7 kan dit oplopen tot 1500 mhz. Met meer computers en meer applicaties die internet gebruiken, kun je maar beter voorbereid zijn op de toekomst. klik hier voor mee info

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.