Olievlek op je gestoffeerde meubel? Zo verwijder je 'm! | RTL Nieuws

2022-10-01 01:43:36 By : Ms. Linda Yin

Je zit lekker op de bank te snacken van een paar heerlijke tapas en plotseling zie je een olievlek op je splinternieuwe bank. Hoe die daar terecht is gekomen is nog maar de vraag, maar wat je wel zeker weet is dat die vlek er zo snel mogelijk uit moet voor het te laat is. Geen zorgen, dit is dé manier om een olievlek voorgoed uit je stoffen meubels te laten verdwijnen.

De volgende instructies zijn ideaal voor verschillende soorten textiel, en dus ook voor stoffen bekleding van je meubels. Wel is het raadzaam om altijd even de wasvoorschriften van het specifieke textieltype van je meubilair te lezen voordat je hiermee aan de slag gaat. 

Als het een flinke scheut olie is geweest en de vlek is nog vers, dan is het allereerst handig om het overtallige vet weg te halen met keukenpapier. Het papier zal er namelijk voor zorgen dat het vet geabsorbeerd wordt, waardoor de volgende stappen nog sneller werken! Belangrijk is dat je het vet stevig dept en vooral niet veegt, anders zal je de vlek alleen maar groter maken.

Baking soda (zuiveringszout) is een wondermiddel dat voor vele schoonmaakklussen in huis gebruikt kan worden. Je hebt het middel vast wel eens voorbij zien komen in een lifehack voor vieze geurtjes, verstoppingen en vlekken. Begrijpelijk, want het middel is erg betaalbaar én milieuvriendelijk! Doe een klein beetje baking soda op de olievlek tot de vlek volledig is bedekt, druk het lichtjes aan op de vlek en laat het dan ongeveer een uur intrekken.

Na een uurtje is het tijd om in een kommetje een klein beetje afwasmiddel (of witte azijn) te mengen met water. Breng het mengsel aan op de baking soda en scrub en wrijf het eventueel door.

Nu zit jouw taak erop en is het tijd voor de wasmachine om zijn werk te doen. Als je de bekleding van je meubilair kan verwijderen dan zou je deze nu op het geschikte wasprogramma kunnen laten draaien. Is dit geen optie? Dan kun je deze stap overslaan. Verwijder tenslotte de baking soda zodra de plek droog is.

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.