Noorderterras binnenkort ook na 18 uur toegankelijk voor rolstoelgebruikers (Antwerpen) | Gazet van Antwerpen

2022-06-18 15:43:16 By : Ms. Aimee Chen

Johan Poppelaars gaat binnenkort weer na 18 uur op het Noorderterras geraken.  — © Nattida-Jayne Kanyachalao

Het Noorderterras zal binnenkort ook na 18 uur bereikbaar zijn voor personen in een rolstoel. Johan Poppelaars klaagde aan dat hij na het sluiten van de stadswinkel niet meer op het Noorderterras kon met zijn rolstoel. Het gaat om een tijdelijk euvel.

LEES OOK. Rolstoelgebruikers klagen slechte toegankelijkheid Noorderterras aan: “Dit stukje Antwerpen is blijkbaar niet voor iedereen”

Poppelaars (69) klaagt eind vorige maand het probleem aan. Hij verplaatst zich in een elektrische rolstoel. Het Noorderterras is één van zijn favoriete plekken om foto’s te nemen van cruiseschepen. Alleen moet hij rekening houden met de openingstijden van de stadswinkel in Het Steen. Na 18 uur gaan de deuren naar de lift op slot. Ofwel kan hij dus na 18 uur niet meer op het Noorderterras of als hij nog op het Noorderterras is na dit uur, kan hij er niet meer af. Er zijn voor de rest alleen trappen en zijn elektrische rolstoel van honderd kilogram is niet zo maar op te tillen.

De stad Antwerpen beloofde na het verhaal van Poppelaars dit te onderzoeken en te bekijken of er een oplossing mogelijk was.

Karim Bachar. — © Patrick De Roo

“Het gaat om een tijdelijke situatie”, zegt Karim Bachar (Vooruit), schepen van Gelijke Kansen. “De reden is een defecte deur op de tweede verdieping die toegang geeft vanuit de panoramatoren naar de winkel. Mensen zouden na sluitingstijd via de trappenhal dus in de stadswinkel en de kantoren kunnen. Daarom dat de buitendeuren al moesten worden gesloten om 18 uur. Spijtig genoeg slepen de herstellingen van deze deur aan. Als dit is gebeurd, zullen de liften weer bereikbaar zijn tot 22 uur en kan Johan Poppelaars ook na 18 uur weer foto’s namen op het Noorderterras.”

Het Steen heeft recent twee studies naar toegankelijkheid laten uitvoeren. Een werd uitgevoerd door Toerisme Vlaanderen, en een door een stagiair die zelf in een rolstoel zit.

“Beide rapporten en de aanbevelingen zullen nu grondig worden bekeken”, zegt Bachar. “Toegankelijkheid is absoluut een prioriteit voor ons.”

Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.

Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.

Aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem mag Bart Peeters op 23 juni Casa Blanca Concerts, een …

Semi-professioneel onnozelaar Kamiel De Bruyne (30) plaatst wekelijks een nieuw Nutteloos Bordje …

De smakelijke avonturen van allesproever Marlies Beckers.

Het is exact 30 jaar geleden dat het lichaam van de 15-jarige Katrien De Cuyper op een Antwerps …

Er is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd in Peru tegen Gert Broeckx (48), de vader …

De PVDA hield zaterdagvoormiddag aan de Langestraat ter hoogte van de Wereldvilla een toeteractie …

Het warme weer heeft vrijdag voor ongerustheid gezorgd op een schoolbus in Ekeren. Een groep …