Nieuw logo voor OBS De Slinge in Oldemarkt: 'Onze leerlingen vonden het oude logo oubollig en saai' - Steenwijker Courant

2022-09-10 01:31:09 By : Mr. Jerry Yin

Het logo van OBS De Slinge is vernieuwd, net als de inrichting van de school en de visie op het onderwijs. Foto: Sieb van der Laan

Schooldirecteur Peter Sloot is blij met de nieuwe uitstraling van De Slinge. „We waren er aan toe om het meubilair te vervangen, en zo val je van het één in het ander. Visie is namelijk bepalend voor de keuze van meubilair”. De afgelopen tijd heeft de school ook de visie, daar waar ze voor gaan en staan, onder de loep genomen en aangepast aan de huidige tijd. „De visie moet duidelijk maken welke kant we op willen met ons onderwijs, wat past bij de leerlingen op onze school.” Dat heeft geleid tot de slogan ‘Ontwikkel jezelf, Groei samen’. „Onze kernwaarden zijn Samen, Toekomstgericht en (op)groeien.”

Met de nieuwe inrichting van de school komen deze kernwaarden naar voren. „We hebben een leerpleinen gecreëerd, er zijn treincoupé-banken zodat leerlingen in kleine groepjes kunnen samenwerken en verwerken en er zijn ook statafels voor de kinderen.” Om alles op tijd af te hebben is er in de zomervakantie doorgewerkt. „Af en toe keken de kinderen en hun ouders stiekem door de ramen om te kijken hoe het er uit kwam te zien, heerlijk die nieuwsgierigheid en betrokkenheid”, zegt Sloot lachend.

De vernieuwde visie, renovatie en daarmee ook de keuze voor meubilair hebben ertoe geleid dat ook het logo van De Slinge onder handen is genomen. „Onze leerlingen vonden hem wat oubollig en saai, dus we hebben hem een upgrade gegeven. Dit is een gezamenlijk proces geweest tussen leerlingen, team en ouders.” De onthulling is gedaan door de kinderen van de leerlingenraad onder toeziend oog van de aanwezige wethouder Trijn Jongman, alle leerlingen, ouders, belangstellingen, de directeur Peter Sloot en Wim Bok, bestuurder van de overkoepelende scholenstichting Op Kop.

Release: 3c615d5bccdb7846f0e391049539bb5460d4955c