Nieuw in Kralingen: in Nastasia's winkel vind je handgemaakte sieraden

2022-05-27 21:00:27 By : Ms. Gita Zhang

In de Waterloostraat in Kralingen is een nieuwe hotspot geopend: Izao. Het is de winkel en werkplaats van goudsmid Nastasia Gendreau. “Ik maak nooit twee keer hetzelfde.”

Nastasia is een wereldburger. Ze is geboren in Frankrijk, groeide op in Engeland, studeerde in Nederland en reisde door Azië en Afrika. Na zes jaar in Curaçao te hebben gewoond is ze sinds anderhalf jaar weer terug in Rotterdam. Nu kunnen wij genieten van haar handgemaakte sieraden.

Lees verder onder de foto’s >

Ringen, armbanden, kettingen en oorbellen: Nastasia maakt het allemaal. In haar winkel Izao staat en hangt veel van haar collectie in vitrines. Maar het meeste maakt ze op maat voor haar klanten. “Series maken vind ik saai, dus al mijn items zijn uniek. Dat er maar één van op de wereld is, maakt een sieraad extra bijzonder.”

Als je oude sieraden hebt, bijvoorbeeld een trouwring van een overleden dierbare, dan kan Nastasia ze omsmelten om er iets nieuws van te maken. Helemaal naar jouw smaak en wens. “Als mensen een specifiek verzoek hebben, gaan we zitten met een kop thee en bespreken we alles door.”

Lees verder onder de foto’s >

Eén ding valt op aan de sieraden van Izao: ze hebben bijna allemaal een steen. “Alle stenen die ik gebruik zijn natuurlijk en ik weet veel van de herkomst”, vertelt Nastasia. “Het is toch bizar dat zulke mooie dingen gewoon uit de grond komen? Ik vind het tof om met stenen te werken, omdat de techniek moeilijker is.”

In een hoek in haar atelier staat een kastje vol met stenen. Klanten kunnen zelf uitzoeken welke ze mooi vinden voor hun eigen sieraad. “Ik houd ervan om misfits te gebruiken, zoals peper-en-zout-diamanten. Dat zijn diamanten waar kleine, zwarte puntjes inzitten. Het zijn dus niet de standaard beautys, maar dat maakt ze anders.”

Je vindt Izao aan de Waterloostraat 176. Van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel tussen 10.00 en 17.00 uur open, op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Wil je op een ander moment langskomen, dan kun je een afspraak maken met Nastasia. Ook kun je haar vinden op sieradenbeurs Jewel.Rotterdam tijdens OBJECT in het HAKA-gebouw.

In de Pannekoekstraat schittert een gloednieuw Surinaams restaurant. En de grote glimlach van Quincy Uiterloo (36). Hij verruilde zijn werk…

Oelala! Deze drie speeltjes worden het meest gebruikt door Rotterdammers

Aangeboden door Take a Boat

Paella en disco-avonden: Spaanse Poort is nieuw in de Oude Haven

Aangeboden door Wooning keukens en badkamers

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden