NAC zet spelers noodgedwongen in wachtkamer: “Niet voor iedereen uitsluitsel”

2022-06-18 15:36:03 By : Ms. Kassia J

Clubs in het betaalde voetbal dienen aflopende contracten voor 1 april officieel op te zeggen. Binnen de huidige selectie van NAC is een heel elftal in het bezit van zo’n aflopend contract. Vanwege de huidige situatie van de club, en de onzekerheid over de koers in de toekomst, is er niet veel mogelijk. De club beperkt zich tot het vastleggen van de grootste talenten.

Contracten werden er gegeven aan Omar Mekkaoui, Ezechiel Banzuzi en Ayouba Kosiah. Heel veel meer dan dat zit er de komende periode niet in, geeft trainer Edwin de Graaf aan ons aan. Daardoor zal er komende week bij elf spelers een envelop op de deurmat vallen waarmee NAC schriftelijk de overeenkomst opzegt.

“Het is belangrijk wat de club gaat doen richting volgend jaar. We kunnen daardoor niet voor iedereen uitsluitsel geven. Dat betekent dat sommige jongens daardoor in de wachtkamer komen” , zegt Edwin de Graaf. “Het is wachten totdat we weten wie volgend jaar de eigenaar van de club wordt. Die hebben natuurlijk ook een plan en visie. Ik kan nu wel met spelers door willen, maar als ik hier volgend jaar niet meer zit..  Spelers zeggen zelf ook dat ze liever even wachten tot ze weten wie volgend jaar de hoofdtrainer is.”

De contracten van Kortsmit, Adilehou, Siereveld, Neelen, Cagro, Azzagari, Velanas, DJ Buffonge, Agougil, Kestens en Bilate lopen na dit seizoen af. Van dit elftal aan spelers zijn er alleen concrete gesprekken gaande met Sabir Agougil. De club wil graag verlengen met de jonge middenvelder.

Wel is er goed nieuws over het contract van Ody Velanas. Supporters hoeven niet bang te zijn dat de aanvallende middenvelder na dit seizoen transfervrij de deur uitloopt. In het contract van Velanas is namelijk een optie opgenomen die door NAC gelicht kan worden. Hierdoor wordt een transfervrij vertrek voorkomen. Over een nieuwe, langdurige, verbintenis zijn op dit moment geen gesprekken gaande.

Geef heel de selectie maar een envelop in de bus aankomende week incl. Staf. Je zou alleen Nick Olij kunnen gebruiken, maar die zal wel voor 99,99% vertrekken uit Breda. Als NAC in het seizoen 2022/23 wilt promoveren dan heeft het totaal een hele nieuwe selectie nodig incl.staf, want met wat we nu hebben halen we het linker rijtje niet eens in de KKD 2022/23.

Helemaal niet erg. Al die spelers gewoon weg doen. Al zou je misschien Adilhou kunnen verlengen en zou ik Kortsmit verlengen. Die wordt 1ste doelman

Een van de grootste vastgelegde talenten is dus Kosiah. Hoe vaak heeft deze spits al gescoord???? En met Agougil zijn ze in gesprek. Eén woord geldverkwisting!

En Malone dan? In het persbericht van zijn komst staat dat hij een 2-jarig contract heeft, dus dat zou ook moeten aflopen.

Prima. Kortsmit als nieuwe eerste doelman en doorselecteren. Kestens en Azzagari zou je evt voor de breedte erbij kunnen houden, in de hoop dat ze toch nog wat stappen gaan maken. Ik verwacht dat zij zich nog verder zullen gaan ontwikkelen, ondanks dat ik had gehoopt dat ze al verder zouden zijn dan ze nu laten zien.

En dan geef je Kosiah wel een contract. Terwijl je die prima het seizoen kunt laten afmaken als amateur. En dan verder kijken. Had dan Kestens of Azaggari gehouden.

Edwin de Graaf. “Het is wachten totdat we weten wie volgend jaar de eigenaar van de club wordt. Hopelijk bedoelt EdG toch echt volgend seizoen i.p.v. volgend jaar! Deze soap duurt namelijk al negen maanden en het overgrote deel van de aanhang is hier volledig klaar mee. Waar we voor volgend seizoen ook klaar mee zijn is de huidige zwakke, onwaardige NAC selectie. Hoog tijd om er minimaal één stuk of vijftien van onze veel te grote selectie uit te bonjouren. Verder zal er binnen de overige geledingen eveneens flink de bezem doorgehaald moeten worden. Schoon schip maken dus, want op een nieuw dramatisch seizoen zit niemand te wachten.

Wat lullen mensen toch een eind raak zeg.........bah bah .

Geef heel de selectie maar een envelop in de bus aankomende week incl. Staf. Je zou alleen Nick Olij kunnen gebruiken, maar die zal wel voor 99,99% vertrekken uit Breda. Als NAC in het seizoen 2022/23 wilt promoveren dan heeft het totaal een hele nieuwe selectie nodig incl.staf, want met wat we nu hebben halen we het linker rijtje niet eens in de KKD 2022/23.

NOODGEDWONGEN!!!!!!!!!! Mooi, dat is het weekend niet helemaal naar de klote.

Kortsmit, Adilehou en Velanas verlengen. Cagro heeft goede momenten, maar ook regelmatig dom balverlies. De rest lekker laten gaan.

Kortsmit behouden kan volgend jaar onder de lat. Velanas, agougil behouden. Cagro misschien afhankelijk vd rest van de wedstrijden. Rest afscheid van nemen, daar ga je niet beter van worden.

Graag een blik City talenten aangevuld met Bredase schoffies. De rest opzouten incl de Graaf. Doorschakelen en selecteren, Nac hoort in de Ere.

Kortsmit een contract en Velanas. De rest kan vertrekken. We hebben een speler of 15 nog nodig. Waar blijft het verlossende woord voor de Amerikanen? Moet dat toch allemaal zo lang duren? Geen gerotzooi met Serviërs. Geen Manchester City. Die hebben NAC al genoeg in de steek gelaten.

Antonia, Rutten, Maria, Ligion ? Anco Jansen en Maatsen ?

Volgend jaar nieuwe eigenaar dus ?! Wat een bende, niet te geloven .......

Dat die spelers niet goed genoeg zijn is 1. Maar dat door het extreme wanbeleid van onze eigenaren het nog totaal onduidelijk is hoe het nu verder moet is echt onacceptabel. Wanneer is het voor ons supporters nu genoeg? Wanneer komen wij serieus in actie en dwingen we keuzes af?

Trieste situatie, voor de club en zeker ook de spelers. Hopen dat de "wijze heren" de club bovenaanzetten ipv hun eigen belangen.

Reflector, geeft de waarheid aan. Kost hem wel lullige, echter totaal nietszeggende duimpjes, die mogelijk omgevallen zijn, maar dat komt goed uit, want dat is NAC namelijk ook. Jullie verdienen het NAC van nu. Want men snapt er geen snars van, of geloven werkelijk in luchtkastelen. Zoals NAC als Bvo door het betaaldvoetbal laveerd is gewoonweg gedoemd om te mislukken. Zie de keiharde feiten. NAC is haast in elk opzicht een allegaardje! Denk je daar anders over, leg het dan eens uit, wat wel correct is aan het beleid in Breda, als je dat kunt? Veel sterkte. Lukt dat niet, blijf van dat duimpje af!

Spelers, sponsoren, medewerkers en supporters iedereen staat in de wachtstand. De situatie is voor vele enorm vervelend. Spelers contracten Medewerkerscontracten De seizoenkaarten straks Sponsorcontracten Alles heeft is gelinked aan wat er gaat gebeuren. Als de verkoop niet snel duidelijk wordt gaat de club wel enorm naar standje waakvlam. Fingers crossed. En welke spelers er moeten blijven? Dat weet alleen de nieuwe eigenaar met zijn td. Want die weten welk niveau ze willen en kunnen betalen en halen.

Stel hé we hebben van de zomer nog steeds geen nieuwe eigenaar wat dan? Zou daar al een plan voor klaar liggen? Gezien de het beleid van de afgelopen jaren denk ik van niet maar het zou wel handig zijn als ze die eens op zouden gaan stellen. Want als alles en iedereen nog naar de plannen moet gaan kijken (Inc. de KNVB) dan kun je ook zo maar een paar maanden verder zijn!

Idd D.Kocx, dit gaat voor 2023 nooit rond zijn, daarbij stagneert nu al de hele handel !! Ze zeggen 'in belang van NAC', helaas zitten er enorme huichelaars !😡

Ik vind het toch tricky allemaal. Hoe kun je zo nu aantonen dat je het komend seizoen een deugdelijke begroting hebt, en als club voldoende stabiel bent om je licentie te behouden? Heel veel tijd om de verkoop succesvol af te ronden is er niet meer, voor de KNVB gaat sputteren denk ik. Strak starten we nog met strafpunten volgend seizoen. Hopelijk komt het niet zover.

War een bende ik ga nu al meer dan 50 jaar naar nac maar ik moet nu toch gaan nadenken of ik mijn seizoenkaart nog ga verlengen want dit is niet normaal het wordt met de dag erger en dan zal het voetbal er nie beter op worden als je te horen krijgt dat er voor je geen toekomst het enige wat er nu moet gebeuren is dat er binnen een week duidelijk is of er een nieuwe eigenaar bekend wordt als dat niet gebeurd hoef je de laatste wedstrijden eigenlijk niet meer te spelen war een gore bende is dit ze zijn nac gewoon aan het afbreken dus als wij niet tot actnie komen met alle supportergroepen dan is het gedaan met nac en gaan we die kant op als rbc en dar moeten toch niet

Ben benieuwd of de genoemde spelers zouden vertrekken als een ander kkd club ze wil hebben. Of misschien een Belgische 2e klasser. Hebben ze in ieder geval zekerheid. Kortsmit, Adilehou en Velanas mogen blijven. Een paar maanden geleden had ik niet gedacht dat ik dat over Velanas zou zeggen, maar hij heeft zich goed ontwikkeld.

Alleen maar in gesprek met spelers waar je geen ene flikker mee kunt doen. Lekker zo doorgaan van Aalst, wat ben jij een ongelooflijk stuk verdriet geworden. Hebzak. Al deze mensen die er nu zitten zouden een handelsverbod moeten krijgen!

En HOP weer iedereen in de onruststand. Terwijl dit ELK jaar bij ELKE BVO gebeurt. Dus ook bij NAC, ook dit jaar. Het grote probleem van NAC is wel duidelijk en manifesteert zich dit weekend weer onder de supporters: 6x op rij winnen en iedereen is in hosannastemming, 1x (dik) verliezen en iedereen is boos, teleurgesteld en verdrietig. De stemming onder supporters wordt, heel simpel, veroorzaakt door het laatste resultaat. En dat wordt dan doorgeprojecteerd naar de nabije en zeer verre toekomst (met als klapstuk "er is geen toekomst voor NAC"). Er is een totaal gebrek aan langetermijnvisie onder de supporters maar dat kan eigenlijk niemand hen kwalijk nemen, want dat is er al meer dan 10 jaar bij de club ook niet. En dat is grotendeels de schuld van Wim van Aalst en zijn makkers. Die dachten het wel even voor elkaar te krijgen met minimale investeringen. Hopelijk komt er nu snel iemand mét een écht plan en voetbalvisie!

Idd Kortsmit Adileheu en Velanes mogen blijven We moeten nog van veel meer spelers af: Ligeon Rutten Antonia Koshia (net een overbodig contract) Maria Mashart Bannis en Hilterman laat het ook niet zien Nwe eigenaar AD TD(M) hoofdtrainer en vooral een 12 tal goede spelers Benieuwd of er begin augustus een promotiewaardig elftal staat Dan houd je ook makkelijker supporters en sponsoren vast Momenteel is het een treurige bende en chaos troef.....

De grote drie weten de verkoop van de club zo te stagneren dat we voor volgend seizoen nog steeds niet kunnen gaan bouwen aan een nieuw NAC met een nieuwe eigenaar . Waardoor we spelers geen vertrouwen kunnen geven in een toekomst zodat er een leegloop zal gaan plaatsvinden bij NAC . Ook de talenten die we hebben zullen 3 keer nadenken voordat ze een contract zullen tekenen en zullen voor zekerheid kiezen en NAC verlaten , wat begrijpelijk is .Ik hoop dat van Aalst op tijd door heeft dat hij NAC niet van dienst is met het spel wat hij nu speelt . HIj jaagt niet alleen sponsors weg maar ook supporters

Ondanks het surplus aan middelen, slaagt NAC er al jaren niet in een concurrerend elftal op de been te krijgen. Zijn er toevallig ook aflopende contracten op directieniveau?

Degene die nu te horen krijgen dat ze niet verlengd worden, zullen ook geen moeite doen om er nog iets van te maken. Zoiets bekend maken hoor je einde seizoen te doen, en niet ergens halverwege. Slechte zaak dit!

Korrsmit heel snel verlengen olij gaat weg

@Bredafun heb jij opgelet de afgelopen, pakweg, 10 jaar?? Opvallend overigens dat iedereen (inclusief ikzelf) de frustratie blijft richten op de Zitkuilzwendelaar, terwijl Rob van Weelde en Paul Burema minimaal net zo verantwoordelijk zijn voor de tyfusbende bij ons NAC. Zonder hen had Ome Wim geen meerderheid. Waar zijn die figuren nu? Veilig op de achtergrond?

Op ollij na kan heel de selectie brandhout en de staf ontslag krijgen. Rvc en stichting Noad haal de Amerikaanse investeerders binnen. De bezem erdoor en vanaf de grond opbouwen . Vanaf de jeugd tot het eerste elftal een visie die gehandhaafd wordt. Dus ook de bezem door het opleidingsapparaat van NAC.

@nacman De bezem door de opleidingsapparaat? WAt is jouw oplossing ?

Zeker houden; Kortsmit, Adilehou en Velanas. Als je die laat gaan , laten ze bij een andere club zien wat ze kunnen. De spelers waarmee men bezig is vind ik vreemd, maar ik zie ze niet iedere dag trainen een ook niet wekelijks spelen. Banzuzi verlengen was prima. Uiteraard zijn supporters opportuun, daar zijn het supporters voor. Veel erger is als supporters het beleid willen gaan bepalen. De overname duurt wel te lang. Het is ook niet simpel natuurlijk. O ja die brieven wel per aangetekende post.

Zit nu even naar Ajakkes f.noord te kijken. Als ze slim zijn kopen ze bij f.noord Oly, want er staat daar een grote prutser in de goal hoor.

Moet Manders die brieven versturen en ondertekenen? Dan is er nog hoop voor genoemde spelers, dat de brief pas op 11 april op de mat valt, niet is ondertekend, of fouten bevat.

Hadden we nu maar een TD, die kijkt naar de lange termijn ontwikkeling van de selectie in combinatie met aankomende jeugd vanuit een duidelijke en gerichte voetbalvisie en speelstijl. Wij hebben passanten. Manders en de Graaf mogen het nu zeggen, maar zijn die er volgend seizoen nog? Juistem.

Ivo, je vergeet Lex Schoenmaker nog. Helaas.

Ik zie regelmatig negatieve reacties over jonge spelers. Maar moeten we niet juist jonge spelers een kans geven en ze even de tijd geven? Een goede selectie bestaat uit aantal topspelers met ervaring maar heeft ook jonge spelers nodig voor de toekomst, en ja, die maken fouten, scoren in het begin niet altijd en doen soms domme dingen in onze ogen. Maar ze zijn wel nodig. Kijk naar andere clubs daar doen de jonkies het niet beter. Daarnaast mis ik visie als het gaat om eigenaar en plan, maar ook in het spel, lijkt af en toe op hoofdklasse voetbal, ram naar voren en hopen dat hij aankomt, wordt dan wel echt gevochten maar vrees dat niet de oplossing is, goede opbouw vanuit middenveld met door en door getrainde vormen zie ik niet. En... als het niet werkt wissel eens wat spelers, geef de boys op de bank een echte kans en niet 3 minuten invallen, wie weet wordt je nog eens positief verrast

Je leest weleens, nouja, weleens. Dat mensen wel, of niet over bepaalde zaken moeten beslissen waarvan men weet die zijn binnenkort weg. Euh, gaat dat bij NAC al niet ietsjes veel langer op deze manier. Vreemd hé dat we KKD spelen. Want bovenstaande vloeit uit over de gehele Bvo. En gaat dat veranderen? Ik vrees van niet, maar hoop van wel, anders. Raad u zelf maar.

Niet om te zeuren maar zit niet veel tussen de keeper altijd een 9 waard de rest opzeggen

Van mij mag mag alles er uit op velanas na dan inclusief directeur heel het bestuur en de rest van die kontlikkers En als eerste die kakkerlak van een Leon Smerig .... manneke Tijd voor een frisse wind in ons clubje .

Staat geen enkele speler in dit lijstje die het verschil kan maken in de KKD. Dus wat moeten we daarmee? Ik moet het allemaal nog zien volgend seizoen. Ik dacht even dat er iets moois groeiende was de laatste weken, maar ook die hoop is weer vakkundig de grond in geboord, na de wanvertoning van afgelopen vrijdag tegen de nummer laatst. Iedereen weer met de voetjes op de grond. We zijn middenmoot KKD momenteel, dat is de realiteit. MopperNAC heeft volledig gelijk.

@Badeend. Ik weet effe niet waar je over loop te miepen kerel, met 10jaar???

Adilehou is een verdediger waar iedere club in de eerste divisie van droomt. Zie veel potentie in Adilehou, kan gemakkelijk groeien naar het niveau Eredivisie en heeft potentiële waarde voor de club (zie hem makkelijker die stap maken dan bijvoorbeeld een Haye), heeft alles wat een goede verdediger nodig heeft. Goed, een slordigheidje hier en daar is zo erg niet. Die maakt Timber ook.

Met heel veel moeite hebben supporters en sponsoren zich over dit overgangsjaar heen gezet. Geen ambities, een 8e of 9e plek is het hoogst haalbare. Met als stip op de horizon de verkoop van de club en nieuwe eigenaren die gaan investeren. Niet leuk, wel nodig, iedereen snapt dat wel. Nu blijkt dat er nog steeds geen deal is (we zijn 9 maanden verder) komt ook volgend seizoen in gevaar. We komen op het punt dat sponsoren en supporters moeten gaan sponsoren of ze ook volgend seizoen NAC gaan steunen. Er is geen geld, de directeur is onzichtbaar, er is geen TD, de onervaren technische staf moet het doen met een veredelde jeugdselectie. Kortom, zonder overname staan we er dramatisch voor en wordt het allemaal nog erger. We zakken jaar na jaar verder weg. Wie doorbreekt deze ellende en trekt NAC weer uit de shit? Er moet echt snel wat gebeuren, anders worden we volgende seizoen 13e of 14e. En dat is niet overdreven.

2e x sponsoren = beslissen. Stop de tijd. Ik zet 1 joker in.

@Bredafun - dat was duidelijk. Ik heb maar een termijn genoemd, weet niet hoe lang de regel al in de CAO staat, maar heb hem even voor je opgezocht: "De Werkgever dient de mededeling als bedoeld in lid 4 sub b van dit artikel uiterlijk op 31 maart van het jaar waarin de arbeidsovereenkomst afloopt per aangetekend schrijven aan de Werknemer te doen. Indien de mededeling niet tijdig is gedaan wordt de arbeidsovereenkomst van rechtswege voortgezet voor de duur van een jaar, tenzij er alsnog sprake is van een mededeling door de Werknemer (als genoemd in lid 6 van dit artikel). De datum op het bewijs van aantekening is bepalend voor de vraag of de mededeling tijdig is gedaan." Concreet: als NAC deze mededeling niet doet vóór 1 april, lopen alle contracten automatisch nog een jaar door (tenzij de speler vóór 15 mei zelf opzegt). Dat is een situatie waar je als club niet in wil zitten. Het formele opzeggen van contracten door BVO's (ook NAC) gebeurt dus elk jaar vóór april, al zeker 10 jaar lang, maar misschien al wel zo ongeveer sinds het Bosman-arrest. Niet "aan het einde van het seizoen" - dat is niet rechtsgeldig en heb je dus helemaal niks aan. De situatie voor spelers verandert overigens niet echt. Ik snap dat je eerste gedachte is "maar als spelers horen dat NAC niet met ze door wil, lopen ze geen meter extra meer" maar feitelijk lopen alle contracten waarover dit gaat, al op 30 juni af. Dus zouden het sowieso al hun laatste maanden zijn. Het betekent niet dat NAC met allemaal niet doorwil, de onderhandelingen met sommige spelers lopen al of zullen nog beginnen. Je wil als club alleen natuurlijk niet afhankelijk zijn van de (grillige) wil van spelers tot 15 mei. En van sommigen wil je gewoon écht af.

Overigens zou je, wat mij betreft, vooral formeel de contracten van Buffonge (is nooit goed genoeg geweest) en Bilate (te vaak geblesseerd) op moeten zeggen. Met de rest zou je, uitgaande van kleine contracten, nog best doorkunnen, in het allerslechtste geval. Maar hopelijk mikt NAC hiermee op een 'hoger segment'.

@badeend Thanks, Wat ik bedoelde is dat deze onstabiele club, nu niets kan toezeggen voor een langere termijn. Als de club gezond was geweest, dan was t met de contracten anders gegaan. Nu is t maar afwachten, en daar zitten die gasten niet op te wachten denk ik. Ze gaan Allemaal voor t geld.

Kosiah is waardeloos Kaij de rooij is waardeloos Adilhoue is technisch zeer matig En dat zijn de toppers bij NAC Nou succes!

Het opzeggen van de contracten is standaard procedure. Dat is inderdaad het probleem niet. Het probleem is dat er zoveel onzekerheid is, dat er geen enkel plan gemaakt kan worden en er geen enkel idee is wat NAC moet doen. Beleidsmatig: - een AD die door niemand gepruimd wordt, kan geen koers uitzetten. - geen meerjarenplan waar we als organisatie naar toe willen (nieuw stadion of huidig stadion renoveren? hoe genereren we voldoene inkomsten?) - geen plan over versterking binding met achterland etc. Sportief: - geen TD, dus geen idee wie volgend seizoen trainer gaat zijn en onduidelijkheid naar wat voor soort spelers we op zoek zijn - geen scouting (Lex Schoenaker jr, hahaha) - daardoor heeft de jeugdopleiding geen idee welke speelwijze van laag tot hoog gehanteerd zou moeten worden - Interessante spelers laten NAC aan zich voorbij gaan gezien bovenstaande. Financieel: - geen backup / garantstelling meer van Grote Drie - nog geen nieuw geld omdat overname niet rond komt - gezien alle bovenstaande punten gaan supporters en sponsoren ook niet automatisch verlengen, dus inkomstenkant wordt zeer lastig begroten voor komend seizoen Zwartste (en meest realistische) scenario: overname duurt te lang, de begroting is niet op orde (en er is geen garantstelling), met punten aftrek tot gevolg (in meest zwarte scenario zelfs intrekken van licentie tot gevolg) en sportief een selectie die nog meer uit balans is en nog slechter dan dit jaar.... Maar er is altijd hoop. Vanaf seizoen 2023/2024 gaat het vast beter...