Juwelier Veringa in Gorinchem sluit definitief haar deuren: ‘Het aftellen is begonnen’ - destadgorinchem.nl Nieuws uit de regio Gorinchem

2022-09-10 01:35:14 By : Mr. oscar jia

[GORINCHEM] Nog even en Juwelier Veringa aan de Westwagenstraat 8 in Gorinchem sluit definitief haar deuren. De laatste fase gaat nu in, met nog hogere kortingen dan voorheen in de opheffingsuitverkoop. Eigenaren Milou en John willen graag de klanten bedanken voor hun hartverwarmende reacties op het moeilijke besluit om te stoppen.

Binnenkort komt een einde aan een juwelierszaak die meer dan 52 jaar bestaan heeft. Het einde van een tijdperk, onderstreept Milou. ,,We willen graag iedereen bedanken voor alle hartverwarmende reacties en lieve woorden van de afgelopen maanden. En uiteraard willen we sowieso iedereen bedanken voor het vertrouwen door de jaren heen. Nu gaan we de laatste fase in: we zijn nog vier weken open, tot eind september, met extra kortingen.” 50 PROCENT KORTING OF MEER Er is namelijk nog aardig wat beschikbaar in de opheffingsuitverkoop. ,,Na een turbulente periode kijken we met tevredenheid terug op de eerste fase van onze opheffingsuitverkoop. We hadden veel in het assortiment en er is veel verkocht maar er is ook nog genoeg over dat een mooie plek verdient bij nieuwe eigenaren. Inmiddels zijn alle kasten en kluizen leeg. Maar er ligt nog genoeg in de vitrines! Zo is er ruime keuze aan gouden sieraden, zoals briljant ringen. En er zijn allerlei Zwitserse horloges te vinden. Allemaal met 50 procent korting of meer - de kortingen gaan omhoog en de prijzen omlaag!” 

Het is het einde van een bijzondere periode. Milou heeft er gemixte gevoelens over. ,,Het voelt heel definitief en dat is het natuurlijk ook. Wij zetten een punt achter het familiebedrijf, vanwege gezondheidsredenen en niet door een faillissement of door de coronaperiode, zoals nog weleens gedacht wordt. Het is onze eigen keuze geweest om te stoppen, bovendien een heel bewuste. We hebben geen opvolger kunnen vinden. Of we er inmiddels vrede mee hebben dat we stoppen? Jawel, maar het blijft moeilijk. Ook klanten vinden het jammer dat we dicht gaan.” 

Dat snapt Milou wel. ,,Wij waren dan ook een vertrouwd adres voor veel mensen, uit de hele regio. We merken dat mensen nu vast bandjes en batterijen kopen zodat ze deze op voorraad hebben en er zijn zelfs klanten die al voor de feestdagen iets gekocht hebben als cadeautje. Fijn dat ze het ons gunnen.”

LIEF EN LEED GEDEELD MET KLANTEN Milou gaat de klanten erg missen, weet zij nu al. ,,Ik heb altijd met veel liefde en plezier in de zaak gestaan. Ook Nel en mijn vader hebben ons de afgelopen maanden geholpen in de winkel, ook voor hen is het echt een tijdperk van 52 jaar dat ze afsluiten. De klanten ga ik het meest missen. Er zijn door de jaren heen zoveel families hier gekomen voor sieraden - van geboorte tot trouwen. Je maakt veel intieme momenten mee met mensen. Met de sluiting komt er een einde aan het delen van lief en leed met hele generaties. Klanten vertellen ons heel veel op de bank. Neem nu aanzoekringen: als mensen die komen kopen, dan weten wij al dat iemand gaat trouwen. Dat is heel bijzonder. Mooi om onderdeel te mogen zijn van die momenten.”

GORINCHEM - De snelweg A27 bij Gorinchem is vrijdagavond korte tijd dicht geweest voor verkeer richting Breda. Net voor de Merwedebrug kwam een auto door nog onbekende oorzaak..

WOUDRICHEM Het Woerkums Literair Café bestaat 30 jaar en start haar nieuwe leesseizoen 2022-2023 met een lezing van Eus in het Altenacollege.

GORINCHEM Op Open Monumentendag, 10 september, zingt vrouwenkoor Voces Feminae o.l.v. José Marchal-Donkersloot tijdens een Evensong in de Grote Kerk van Gorinchem.

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.