Intel lanceert Computer vision AI-platform - Rockingrobots

2022-10-01 01:37:09 By : Mr. JACK FU

Tijdens het tweede jaarlijkse Intel Innovation event kwamen hardware- en softwareontwikkelaars bijeen om te luisteren naar Intels laatste aankondigingen. Een daarvan was de lancering van het Intel Geti platform, waarmee bedrijven zelf snel en eenvoudig computer vision AI moeten kunnen ontwikkelen en inzetten.

“In het komende decennium zullen we de verdere digitalisering van alles zien. Vijf fundamentele technologische ontwikkelingen – computing, connectiviteit, infrastructuur, AI en sensing – zullen de manier waarop we de wereld ervaren grondig veranderen”, zegt Intel CEO Pat Gelsinger. “Ontwikkelaars, zowel software als hardware gericht, zullen deze toekomst bouwen. Zij zijn de ware tovenaars die de wereld vooruit helpen. Het stimuleren van dit open ecosysteem staat centraal in onze transformatie en de ontwikkelaarsgemeenschap is essentieel voor ons succes.”

In zijn keynote om het evenement te openen, presenteerde Gelsinger een aantal uitdagingen waarmee ontwikkelaars worden geconfronteerd – vendor lock-in, toegang tot de nieuwste hardware, productiviteit en time-to-market, en beveiliging, om er een paar te noemen – en introduceerde hij een groot aantal oplossingen om ze te helpen overwinnen, waaronder:

De Intel Developer Cloud, samen met ontwikkelaarstools en hulpmiddelen die zijn ontworpen om de prestaties te optimaliseren, waaronder Intel® oneAPI toolkits en het Intel Geti-platform, kunnen helpen de time-to-market te versnellen voor oplossingen die zijn gebouwd op Intel-platforms.

Gelsinger gebruikte de gelegenheid ook om de nieuwste ontwikkelingen in Intels productportfolio te presenteren, waaronder:

Sprekers van Samsung en TSMC voegden zich bij Gelsinger in zijn keynote om hun steun uit te spreken voor het Universal Chiplet Interconnect Express (UCIe) consortium, dat een open ecosysteem wil creëren om chiplets, ontworpen en geproduceerd op verschillende procestechnologieën door verschillende verkopers, samen te laten werken bij integratie met geavanceerde verpakkingstechnologieën. Nu de drie grootste chipmakers en meer dan 80 van de toonaangevende bedrijven in de halfgeleiderindustrie zich bij UCIe hebben aangesloten, “maken we het een realiteit”, zegt Gelsinger.

Het onafhankelijke nieuwsplatform RockingRobots vertelt het verhaal van mens, robot en artificial intelligence. Meer dan ooit raakt technologie de hele maatschappij, van mensen en bedrijven tot overheid en zorg. Wij volgen de digitale transformatie, en de mensen die de nieuwe wereld vormgeven.

@2022 Mediabureau Leiden BV | All Rights Reserved.