Hoe kies je beste eetkamerstoelen? - destadgorinchem.nl Nieuws uit de regio Gorinchem

2022-06-03 20:56:23 By : Mr. Mr Dai

Stoelen voor bij de eettafel zijn belangrijk voor de uitstraling van je huis. Daarnaast worden eetkamerstoelen veel gebruikt. Je zit er op tijdens het eten en tijdens het borrelen. Niet alleen het uiterlijk, maar ook comfort is dus belangrijk. Er is heel veel keuze op het gebied van eetkamerstoelen. Daarom helpen we je op weg zodat de keuze wat makkelijker wordt.

De juiste stoel voor je eettafel

Als je al een tafel hebt en je hebt nieuwe eetkamerstoelen nodig, let dan op een aantal dingen. Zorg dat je de maten van je eettafel weet. Hoe hoog is de tafel? Neem ook het tafelblad mee als je rekent. Zo voorkom je dat je stoelen uitkiest die te hoog of the laag zijn. Kijk ook waar de poten van je tafel zitten in verband met het aanschuiven van de stoelen.

De uitstraling van je stoelen

Het onderstel van de eetkamerstoelen is belangrijk voor de uitstraling. Ook voor het gebruik in het algemeen is het verstandig om hierop te letten. Stoelen met een zwaar onderstel zullen minder snel schuiven. Heb je kinderen die wiebelen op de stoelen dan zullen deze stoelen minder snel omvallen. Je hebt ook eetkamerstoelen met wieltjes onder de stoel. Op een harde vloer is dit prettig, maar op tapijt weer minder handig. 

Je hebt eetkamerstoelen met of zonder armleuningen. Stoelen met armleuningen zijn vaak groter en zwaarder. Voor stoelen met armleuningen moet de tafel hoog genoeg zijn, zodat de stoelen onder de tafel passen. Omdat stoelen met armleuningen groter zwaarder zijn heb je vaak ziet de zithoek er meestal wat voller uit. Stoelen zonder armleuningen zijn vaak kleiner en minimalistischer. Heb je een wat kleinere woonkamer, dan kun je het beste gaan voor wat kleinere stoelen zonder armleuningen zodat je woonkamer er niet te vol uitziet.

Het comfort van de eetkamerstoelen

Het zitcomfort van een stoel is zeker net zo belangrijk als zijn uitstraling. Niet lekker zitten tijdens het eten is niet fijn. Het is belangrijk dat je knieën in  een hoek van 90 graden staan als je op de stoel zit. Dit geldt ook voor je onderarmen. Ook deze moeten in een hoek van 90 graden op de tafel kunnen liggen.  

Je stoelen moeten ook bij de vloer passen. Donkere poten zie je bijvoorbeeld minder goed op een donkere vloer en stoelen met lichte poten passen vaak minder goed bij een vloer van eikenhout. Heb je een vloer waar snel krassen op komen, denk dan ook aan vloerbescherming onder de poten van de stoelen zodat je vloer goed beschermd is tegen krassen.

Een zachte zitting of een stevige zitting?

Ook de zitting is belangrijk. Een comfortabele zitting met een zacht kussen is fijn als je lang aan tafel zit. Bijvoorbeeld als je thuiswerkt of lang borrelt aan tafel. Wil je rugpijn voorkomen, dan is een stevige zitting vaak een goede keuze. Op een harder zitkussen is het makkelijker om een goede zithouding aan te nemen. 

Heb je er wel eens aan gedacht om verschillende eetkamerstoelen met elkaar te combineren? Dit kan al erg tof staan als je het volgens een bepaald patroon doet, anders ziet er al snel uit als een ongeorganiseerde bende. Zo kun je bijvoorbeeld een type stoel in verschillende kleuren nemen. Je kunt het ook andersom doen. Consistente kleuren met verschillende vormen. 

Een andere factor waar je op kunt letten is het materiaal van de stoel. Heb je kinderen, dan kun je het beste kiezen voor een materiaal wat je makkelijk schoon kunt maken, zoals leer. Rieten stoelen creëren een landelijk gevoel. Deze stoelen zitten vaak iets minder comfortabel, maar met een zitkussentje is dat zo opgelost. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen, maar het is een goed idee om je hierover goed te informeren. Kijk niet alleen of een bepaalde stof mooi is, maar ook of een stof praktisch is.

Er zijn verschillende mogelijkheden om eetkamerstoelen te kopen. Je kunt in een woonwinkel gaan kijken. Hier vind je vaak meerdere opstellingen eetkamertafels met bijpassende stoelen. Heb je al een eetkamertafel? Dan kun je ook de maten opnemen en online eetkamerstoelen bestellen. Ben je op zoek naar iets speciaals? Bijvoorbeeld designer stoelen? Denk dan eens aan tweedehands design eetkamerstoelen. Vaak betaal je een stuk minder en haal je toch een stukje klasse in huis. 

GORINCHEM Vrijdagmiddag 3 juni 2022 is er een personenauto op een vrachtwagen geklapt. Een vrouw van 23 jaar uit Roemenië kwam daarbij om het leven. Vrijdag rond 15.

SLEEUWIJK Installatiebedrijf Aquarius organiseert twee klassieke-muziekavonden onder de naam Aquarius Summer Nights. Hiermee willen ze leken en liefhebbers op een laagdrempelig..

GORINCHEM – De snelweg A15 is vrijdagmiddag 3 juni 2022 afgesloten door een ernstig ongeval bij knooppunt Gorinchem. Rond 15.30 uur kwamen meerdere voertuigen daar met elkaar i..

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.