Gaming, thuis of onderweg: MSI wil elk type gamer bedienen - Computer - .Plans - Tweakers

2021-12-13 10:43:04 By : Mr. Vinci Tan

MSI bestaat 35 jaar en is een onmisbare speler op het gebied van gaming hardware. Tijdens de Black Friday-periode biedt de elektronicafabrikant tot 36 procent korting (op basis van de adviesprijs) op veel verschillende producten: zoals deze drie gaming-notebooks, twee monitoren en een gamestoel, oftewel drie stuks hardware voor het huis en drie voor onderweg. Welke dat zijn en hoe ze van elkaar verschillen, leest u hieronder.

Gaming-laptops worden steeds normaler. Dit is niet verwonderlijk, want tegenwoordig willen gebruikers overal, wanneer en waar ze willen kunnen werken en spelen, zonder al te veel in te boeten aan de kracht van de hardware als je ook de nieuwste games portable wilt kunnen spelen.

MSI bedient gamers al jaren met zowel gaming-desktops als laptops, waarbij de laatste categorie steeds draagbaarder wordt. Zo positioneert MSI de Katana GF66 11UD-007NL, die is uitgerust met een 11e generatie Intel i5-processor, als een krachtig, slank instapmodel. De laptop heeft een behuizing van geborsteld aluminium en weegt 2,25 kg. Onder de motorkap van deze draagbare spelcomputer vind je 16GB DDR4-geheugen en een Nvidia GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU. Games komen soepel tot leven dankzij het 15,6 inch grote Full HD LCD-scherm met een verversingssnelheid van 144Hz. Het toetsenbord heeft opvallende rode verlichting en een toetsafstand van 1,7 mm voor responsieve en voelbare feedback. Daarnaast beschikt het over een gamers-sneltoets en een numpad.

Als je op zoek bent naar krachtigere hardware, dan introduceert MSI de Pulse GL66 11UEK-036NL, met een 11e generatie Intel i7-processor onder de motorkap. Ook heeft deze laptop een 15,6 inch Full HD scherm met een verversingssnelheid van 144Hz, waardoor snel bewegende beelden vloeiend tot leven komen. De Nvidia GeForce RTX 3060-videokaart zou krachtig genoeg moeten zijn om de grote games van de herfst te draaien. Deze laptop heeft 16 GB RAM aan boord en een SSD van 1 TB.

Het high-end model tijdens de Black Friday-actie van MSI is de GE66 Raider 11UH-231NL, bedoeld voor de meest veeleisende gamer. Deze laptop is logischerwijs de duurste van de drie, maar heeft ook de krachtigste hardware aan boord. Dit model is uitgerust met een Intel Core i9-11980H processor en een Nvidia GeForce RTX 3080 videokaart. Games worden weergegeven op een 15,6 inch UHD 4K IPS-scherm met 3840x2160 pixels.

Alle drie de notebooks zijn vooraf geïnstalleerd met Windows 10 Home, maar ze bieden een gratis upgrade naar Windows 11. Op deze manier, en met dit trio, wil MSI een zo breed mogelijk publiek van gamers bedienen, van beginnende gebruikers tot zware gebruikers .

Fanatieke gamers weten dat een goede monitor een belangrijke voorwaarde is voor een optimale game-ervaring. Hoe snel de hardware van je computer ook is, zonder een scherm waarop alle details en handelingen snel en soepel in een hoge resolutie kunnen worden weergegeven, is er weinig leuks te beleven. Ook op dit punt probeert MSI een diverse doelgroep aan te spreken.

Spelers die op zoek zijn naar een allround gaming-scherm zonder dat de kosten opraken, moeten de MSI Optix G24C4 24-inch fhd 1500R Curved-monitor overwegen. De verversingssnelheid van 144 Hz moet zorgen voor soepele gameplay-beelden, de responstijd van 1 ms minimaliseert vervaging, strepen en ghosting, en AMD FreeSync-technologie belooft elke invoervertraging zo goed mogelijk te elimineren. Dit scherm heeft een gebogen beeldscherm met een kromming van 1500R, wat over het algemeen als het meest comfortabel wordt ervaren. Volgens MSI moet het bijdragen aan meer immersie tijdens het gamen. MSI's gepatenteerde Anti-Flicker-technologie belooft ook een comfortabele kijkervaring door de hoeveelheid flikkering in het beeld te verminderen.

Voor competitieve gamers die geen concessies willen doen, is er de MSI Oculux NXG253R; een 24,5 inch 1080p IPS-scherm, bedoeld voor e-sporters. Als een van de weinige 360Hz gaming-monitoren op de markt belooft dit scherm een ​​game-ervaring met een zeer lage input lag, snelle responstijd en ondersteuning voor Nvidia's G-Sync en VRR.

De term vrr staat voor variabele verversingssnelheid. Met deze techniek kan een televisie of monitor de verversingssnelheid in realtime afstemmen op de framesnelheid die door een console of pc wordt uitgezonden. Als er veel data verwerkt moet worden, kan het aantal frames per seconde in een game flink dalen, waardoor het beeld hapert. Dit kan bijvoorbeeld zichtbaar zijn in games waarin grote explosies plaatsvinden of waarin veel karakters tegelijk verschijnen. Het is direct merkbaar en wordt door veel spelers als storend ervaren. Met de Oculux NXG253R zou je dit probleem niet moeten hebben.

Bovendien ondersteunt dit scherm Nvidia's Reflex Latency Analyzer, waarmee spelers het maximale uit hun systeem kunnen halen door bronnen van vertraging te identificeren. De monitor belooft ook een goede reflectieverwerking en een hoge piekhelderheid.

De vraag naar gamestoelen is het afgelopen anderhalf jaar explosief gestegen. Dat is niet verwonderlijk, want door de pandemie is thuiswerken de norm geworden en is gamen populair geworden. Voor beide toepassingen kan een goede, comfortabele stoel uitkomst bieden en ook in dit segment wil MSI zich profileren. Met de MSI MAG CH120 X biedt het bedrijf naar eigen zeggen een comfortabele gamestoel met een stoere en luxe uitstraling. De gamestoel is bekleed met zwart PVC-leer, geflankeerd door rode afwerkingen. Door de hoge dichtheid van het schuim in de stoel zou je zonder problemen lange gamesessies moeten kunnen volhouden, en zelfs een dag of avond doorwerken zou geen cent pijn moeten doen.

De MAG CH120 X heeft verschillende instel- en instelmogelijkheden. Zo kunnen gebruikers de 4d-verstelbare armleuningen naar hun persoonlijke wensen verstellen en klik je de stoel eenvoudig in een hoek van 180 graden om een ​​powernap te doen. Het meegeleverde nek- en lendenkussen moet ervoor zorgen dat je een ergonomische houding aanneemt. Dankzij de stalen wielbasis en de stevige gasveer (klasse 4 gecertificeerd) kan deze stoel tegen een stootje.

Tot slot delen we nog een interessant weetje voor zuinige gamers: naast korting op de prijs heeft deze stoel ook een cashback actie.

Dit artikel is geen redactioneel artikel, maar een advertorial en is tot stand gekomen dankzij MSI en Tweakers Partners. Dit is de afdeling binnen Tweakers die verantwoordelijk is voor commerciële samenwerkingen, giveaways en Tweakers events zoals Meet-ups, Developers Summit, Testfest en meer. Kijk hier voor een overzicht van alle acties en evenementen. Mocht u met ons van gedachten willen wisselen over deze vorm van adverteren, dan horen wij dat graag van u. U kunt dit met ons bespreken via [Discussie] Adverteren in het algemeen].

[Opmerking aangepast door Hydranet op 24 november 2021 08:41]

[Opmerking aangepast door AfroBob op 24 november 2021 21:56]

[Opmerking bewerkt door DigitalExorcist op 24 november 2021 08:21]

[Opmerking aangepast door Hydranet op 24 november 2021 09:11]

[Opmerking aangepast door grasmanek94 op 24 november 2021 09:40]

[Opmerking aangepast door Hydranet op 24 november 2021 09:46]

[Opmerking bewerkt door DigitalExorcist op 24 november 2021 15:55]

[Opmerking aangepast door Ireyon op 24 nov.2021 08:27]

Tweakers beperkt preventief de functionaliteit van de site voor bepaalde landen om het platform zoveel mogelijk te beschermen tegen spam, oplichting en misbruik.

Je IP-adres (23.228.76.114), teruggebracht tot landcode CN, valt helaas onder deze beperking en is daarom uitgesloten van het plaatsen van reacties op Tweakers.

Als u inlogt, kunnen wij bepalen of dit ook daadwerkelijk van toepassing is op uw account.

We begrijpen dat dit in sommige gevallen kan leiden tot ongerechtvaardigde blokkades. Daarom bieden wij de mogelijkheid om persoonlijke uitzonderingen te maken. Is dit bij jou het geval? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar meeting@tweakers.net. Vermeld in die e-mail uw gebruikersnaam en IP-adres en wij helpen u graag verder.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True