Fraterhuis Academie over muziek in film door Constant Hoogenbosch | De Swollenaer | Nieuws uit Zwolle en omstreken

2022-06-10 20:45:39 By : Mr. Carl Bi

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie gaat zaterdag 9 april over muziek in films.

Van 11.00 tot 13.00 uur vertelt huisdocent Constant Hoogenbosch aan de hand van vele voorbeelden over pop, rock en andere liedjes in film, van de begindagen tot aan nu.

Naast instrumentale muziek hebben liedjes altijd een belangrijke rol gespeeld in films. De eerste geluidsfilms zetten meteen al flink in op liedjes en Disney ontdekt dat het op elpee uitbrengen van de liedjes uit zijn animatiefilms een groot succes is. 

In de jaren 50 wordt met rock ‘n roll in films geprobeerd een doelgroep van tieners aan te spreken en dat legt Elvis Presley geen windeieren. Dat geldt ook voor de Bond films, met steeds weer een Bondsong als boegbeeld van de film. Gaandeweg de jaren 60 en 70 nemen liedjes steeds meer de overhand en in de jaren 80 lijkt zo’n beetje iedere film over de oorlog in Vietnam een jukebox van jaren 60 en 70 hits. Welke andere stijlen dan rock en pop horen we in films? En hoe zit het eigenlijk met de muziek tijdens de aftiteling?

Entree is 16 euro, kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. 

ZWOLLE - De afgelopen twee jaar bleef Zwolle verstoken van de Halve Marathon, maar zaterdag lopen weer zo’n 9. 500 lopers door de Zwolse straten

ZWOLLE - Zeventig roeiteams doen zaterdag 18 juni mee met de Volvo Zwolse Grachtenrace. Het sportieve evenement wordt na twee coronajaren voor de twaalfde keer georganiseerd.

PEC ZWOLLE - Lennart Thy keert terug bij PEC Zwolle. De 30-jarige spits komt transfervrij over van Sparta en tekent in Overijssel, onder voorbehoud van de medische keuring, ..

ZWOLLE - Twee klassen van CBS de Ichthus hebben het klimparcours over de natuurvijver in park de Schellerdriehoek geopend.

ZWOLLE - Loopgroep Berkum heeft haar 25-jarig jubileum gevierd. Alle leden hebben een jubileumshirt met nieuw logo van het bestuur ontvangen

ZWOLLE - Happy Crafts, de creatieve wolwinkel in de Assendorperstaat heeft zaterdag 11 juni feest. De winkel, voorheen Rits In, opende vlak voor de coronapandemie opnieuw on..

ZWOLLE - De komende vier zondagen houdt Museum ANNO tuinsessies met muziek van singer-songwriters, aangevuld met Zwolse Verhalen. Deze zondag 12 juni speelt de Canadese sing..

Op zondag 19 juni om 17. 00 uur wordt er een openluchtdienst gehouden op Landgoed Schellerberg, Schellerbergweg 18, Zwolle

Op woensdag 15 juni wordt er op het plein van IKC de IJsselhof een Goede Doelen Markt georganiseerd door de Leerlingenraad. Tijdens deze markt zijn er allerlei dingen te koo..

ZWOLLE - Waterschap Drents Overijsselse Delta inloopbijeenkomsten over het project Veilige Vecht. Op dinsdag 28 juni gebeurt dat in wijkcentrum de Weijenbelt aan de Campherb..

ZWOLLE - Stichting Britten voor Jong Muziektalent viert vijftien jaar Britten Talent met een festival op Landgoed Schellerberg waar Jong Britten, leden en oud-leden van het B..

KAMPEN - Kampenaren kunnen op 17 en 18 juni weer volop genieten tijdens het Full Color Festival. Tijdens het multiculti festival staan heel veel muziek en lekker eten en dri..

ZWOLLE - In het weekend van 26, 27 en 28 augustus 2022 – noteer alvast in jouw agenda – vindt de vierde editie van het ambitieuze festival Het Land van OAK plaats. Dit evene..

ZWOLLE - Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Zwolle houdt vrijdag 10 juli de laatste dodehoeklessen van het seizoen.

ZWOLLE - Het Zwolse wijkpanel binnenstad is op zoek naar nieuwe leden. Dat vertellen Gooitske Zijlstra en Micky van Berne, twee leden van het panel

ZWOLLE - De werkzaamheden voor het nieuwe Weezenlanden-Noord zijn dinsdag begonnen met het planten van drie bomen.

Met Korenromp verliest HTC een stabiele verdediger, een sociaal sterke aanvoerder en een clubman in hart en nieren

Festival Het Tussenland in Ter Pelkwijkpark

Clinic-lopers avPEC1910 verkennen parcours Zwolse Halve Marathon

Mike Willems weg bij PEC Zwolle

Deltion-studenten VeVa marcheren vrijdag 17 juni door Zwolle

© Copyright brugmedia Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van