Feest met “meer dan tweehonderd aanwezigen” gestopt in Handelstraat (Antwerpen) | Gazette van Antwerpen

2021-12-20 05:11:32 By : Mr. Michael Lau

In de Handelstraat in Antwerpen is zondagochtend een groot feest tegengehouden door de politie. “Er waren meer dan tweehonderd mensen aanwezig”, zei de Antwerpse politie.

Meerdere bewoners van de wijk rond de Handelstraat in Antwerpen-Noord belden zaterdagnacht en zondagochtend de politie met klachten over geluidsoverlast van een feest. “We kregen meerdere meldingen binnen en rond 04.30 uur werd duidelijk waar het geluid vandaan kwam”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. Achter de gesloten luiken van een meubelzaak in de straat bleek een groot feest te zijn, met een professionele muziekinstallatie.

"Toen de politie arriveerde, begonnen ongeveer tweehonderd mensen te rennen, de aanwezigen ontsnapten van alle kanten", zei Migom. Er was sprake van mensen die over de daken vluchtten. "Een persoon raakte gewond nadat hij door een glazen deur of raam was gesprongen", zei Migom.

De politie kon enkele tientallen aanwezigen identificeren, zij waren gevlucht in Burgerwelzijn, een doodlopende zijstraat van de Handelstraat. “Ze krijgen een boete”, zegt Migom. De vermoedelijke organisator van het feest, een man van in de twintig, werd ook geïdentificeerd. Volgens onze informatie gaat het om een ​​familielid van de eigenaar van de winkel. Hij kan ook een boete verwachten.

Sinds de beperkende coronamaatregelen stopt de politiezone Antwerpen al anderhalf jaar regelmatig met feesten. Met ruim tweehonderd aanwezigen lijkt dit het grootste van dit soort feesten.

In deze fase van de coronamaatregelen mogen gezinnen maar acht personen ontvangen. Als het een banket of receptie betreft, zijn er geen beperkingen qua aantal, maar gelden de regels die ook voor de horeca gelden: iedereen moet aan een tafel zitten met maximaal acht personen, iedereen die beweegt moet een mondmasker dragen , dansen is niet toegestaan. toegestaan ​​en er is een sluitingstijd om 1 uur.

Speakeasys zijn een overblijfsel uit vervlogen tijden, begin vorige eeuw. Na een paar stappen in…

Vraag het aan een dierenarts, een jager of een kok: de kennis over hazen gaat vaak niet verder...

Zeker is dat velen in coronatijden liever thuis feesten. Maar niet iedereen is een…

Elke doordeweekse dag kiezen onze verslaggever en fotograaf een toevallige voorbijganger van de straat voor een…

"Meer alternatieve straffen zijn geen oplossing voor overbevolking in gevangenissen", zegt...

Vlaams parlementslid en homo Orry Van de Wauwer (CD&V) vindt de coming-out die Vlaamse …

De nieuwe school op Nieuw Zuid wordt gebouwd op de fundamenten van de ingestorte school, dat zei...