Een nieuw badkamermeubel kopen, waar moet je rekening mee ho... - De Limburger

2022-04-21 05:43:56 By : Ms. zanchuang furniture

22-03-2022 om 10:56 door Douche-concurrent

Of je nu een nieuw huis inricht of een oudere badkamer renoveert, nieuwe badkamermeubels zijn het middelpunt van de badkamer. Het is het badkamermeubel dat de stijl van de badkamer bepaalt. Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen als het om badkamermeubels gaat, dus neem vooral je tijd bij het kiezen.

Badkamermeubels kiezen is iets wat we niet zo vaak doen, dus het is waarschijnlijk niet iets waar je erg vertrouwd mee bent. Aan de andere kant, hoef je je niet te laten ontmoedigen, het is eigenlijk veel eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Hieronder lees je enkele nuttige dingen om over na te denken bij het kiezen van je nieuwe badkamermeubel, wasbak of douche.

De juiste stijl, afmetingen, en soorten meubels voor je badkamer vinden

Als je je goed inleest in deze deskundige tips en trucs om de juiste badkamermeubels te vinden, zul je beslist blij zijn met je resultaat, en zul je jarenlang plezier hebben van het beste meubel voor jouw badkamer!

De eerste stap die nodig is om de perfecte badkamermeubels te vinden is op zoek te gaan naar meubels met een specifiek doel voor in je badkamer. Door meubels met een specifiek doel te kopen, verzeker je je ervan dat je ze optimaal zult gebruiken, en dat het een verstandige investering zal zijn.

De tweede stap: meet de ruimte van de badkamer op.

Ben je een bestaande badkamer aan het renoveren? Dan is de ruimte die je ter beschikking hebt mogelijk beperkt, tenzij je van plan bent een muur open te breken of de ruimte te vergroten. Ben je echter bezig met een gloednieuwe badkamer? Dan heb je waarschijnlijk meer ruimte ter beschikking. In dit geval is het zaak om te beslissen hoeveel ruimte je aan je nieuwe badkamermeubels wilt besteden. Het opmeten van de ruimte, de douche en het eventuele bad en de wc zal je helpen je bewust te worden van hoeveel ruimte je hebt.

Omdat de badkamer vaak een van de kleinere kamers in het huis is, is een goede inrichting essentieel. Maak een plattegrond voor je badkamer en noteer de maten om te controleren of je meubels zullen passen.

Kies de stijl van je nieuwe badkamermeubel

Je keuzemogelijkheden voor een nieuwe badkamermeubel of douche omvatten alles van standaard badkamermeubels en wandkasten tot volledig ingebouwde meubels. Je kunt de stijl van je badkamermeubels afstemmen op de stijl van de rest van je huis, of je kunt je badkamerinrichting een hele andere stijl meegeven.

Houd rekening met je bestaande loodgieterswerk. Als je aan het verbouwen bent of al sanitair geïnstalleerd hebt, kun je badkamerkasten kiezen die bij je bestaande sanitair passen, of je kunt je sanitair opnieuw laten maken. Als je besluit om het bestaande loodgieterswerk opnieuw te doen om er een nieuw badkamermeubel in te plaatsen, zorg er dan voor dat je de kosten van het loodgieterswerk in je budget berekent.

Nog een aantal tips voor het kiezen van badkamermeubels op maat

Bepaal hoeveel wastafels je wilt. Badkamers hebben vaak één, of twee wastafels. Het kiezen van een badkamermeubel met een dubbele wastafel kan de totale waarde, en niet te vergeten de bruikbaarheid, van de badkamer en van je huis helpen verhogen. Overigens is dit ook het geval als je voor een badkamermeubel kiest met één wastafel erin. De waarde van je huis kun je verhogen door middel van badkamerkasten en andere opbergmogelijkheden voor de badkamer toe te voegen.

Beslis welke afwerking je wilt voor je badkamermeubels

De afwerking die je kiest heeft alles te maken met stijl, uiterlijk en vormgeving. Als je een kleine badkamer groter wilt laten lijken, kies dan badkamermeubels met een lichte kleur of met een lichtgekleurde geschilderde afwerking. Donkere kleuren en afwerkingen werken goed in ruime badkamers, minder goed in compacte en kleine badkamers.

Je hoeft je geen zorgen te maken als je badkamer klein of ongewoon van vorm is. Online zijn er een overvloed aan ruimtebesparende ontwerpen verkrijgbaar, waaronder de badkamermeubels van Douche Concurrent.

Bij Douche Concurrent weten ze dat iedereen voorkeur voor een eigen persoonlijke stijl heeft

Het is van belang dat je een badkamermeubel kiest dat precies bij je past. Daarom biedt Douche Concurrent een ruime keuze aan badkamermeubel stijlen. Heb je een moderne badkamer? Dan kun je online kiezen voor een badkamermeubel in dezelfde stijl. Heb je daarentegen een badkamer in een klassieke stijl? Ook bij het vinden van een badkamermeubel voor een klassieke badkamer helpen ze je graag. Bij Douche Concurrent weten ze dat iedereen voorkeur voor een eigen persoonlijke stijl heeft.