Doe-het-zelf: 4 x zó maak je je laminaatvloer weer als nieuw - indebuurt Breda

2022-07-15 20:26:32 By : Ms. Tina Yuan

Die nieuwe bank iets te hard over je mooie laminaatvloer geschoven? Of vergeten een mat onder je bureaustoel te leggen? Bij de VloerenCentrale in Breda weten ze dat een kras of deuk in de vloer snel is gemaakt. Met deze 4 reparatietips ziet jouw laminaat er weer uit als nieuw.

De laminaatvloeren van de VloerenCentrale zijn geschikt voor intensief gebruik en kunnen dus wel tegen een stootje. Maar tegen sommige dingen is zelfs laminaat niet opgewassen. Je loopt bijvoorbeeld naar binnen met grind onder je schoenen of laat per ongeluk een glas vallen. Kan gebeuren natuurlijk. Met de juiste middelen verdwijnen kleine krasjes en deuken als sneeuw voor de zon.

Een strakke en egale vloer krijg je door was te gebruiken. Een reparatiesetje, met daarin wasstaafjes in verschillende kleuren en een brander, is alles dat je nodig hebt. Kies je kleur, smelt het spul en meng de was eventueel als de kleur niet 100 procent matcht. Eenmaal warm, druppel je de was in de scheur, kras of deuk. De restanten even verwijderen en klaar!

Ga je liever aan de slag met laminaatvuller? Deze werkt hetzelfde als plamuur. Schuur de beschadigde plek eerst licht op en maak het laminaat daarna vet- en stofvrij. Als laatste stap vul je de kras of deuk gemakkelijk op met de vuller en je plamuurmes. Niks meer te zien van die scheur. Ook bij laminaatvuller geldt: mengen kan!

Geen zin om naar de winkel te gaan? Pak de olijfolie uit je keukenkastje er eens bij. Kleine krasjes kun je namelijk prima verdoezelen met deze olie. Door de vettigheid van olijfolie, worden de kleurverschillen en krassen minder zichtbaar.

Het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ is niet voor niets zo geliefd en het geldt ook zeker voor jouw laminaatvloer. Wees dus lief voor je vloer en bescherm ‘m! Plak onder stoelpoten en andere schuifbare meubels vilt of ander antikrasmiddel, zoals de producten van Scratch no More. De specialisten bij de VloerenCentrale adviseren je graag.

Een schoonloopmat, zoals de mat van Coral Classic, is ook geen overbodige luxe. De schraapgarens zorgen ervoor dat schoenen worden schoongeveegd zonder dat iemand écht zijn voeten veegt. En heb je een bureaustoel? Schaf dan een bureaumat aan om je vloer deukvrij te houden.

Zijn de planken gebroken of missen er delen? Dan is repareren geen optie meer. In dit geval kun je een deel van de planken vervangen óf de beschadiging wegwerken met een vloerkleed of stoel. Lukt dat niet of wil je gewoon weer genieten van een stralende vloer? Dan kun je kiezen voor een nieuw setje planken. Het team van VloerenCentrale weet precies welk laminaat bij jouw huis past. Neem maar eens een kijkje in het uitgebreide assortiment.

Aangeboden door Veldsink – Lodewijks van Ginneken, Sprundel

Masi runt een Afghaans restaurant: ‘Dit proef je nergens anders in Breda’

Björn Burgers gaat niet meer open in Breda: ‘Treinreizigers bleven weg’

Aangeboden door Bergman Clinics | Bewegen | Breda

Aangeboden door De Wit Schijndel

Blijf op de hoogte van alles uit Breda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden