Decoratie en Interieur: Hoe Geef je je Huis een Nieuwe Look?

2022-09-17 00:56:13 By : Mr. Deming Dai

Een nieuwe look geven aan je woning is een goed idee om jezelf te trakteren op iets nieuws, maar ook om je woning weer nieuw en eigentijds te maken. Hoewel een nieuwe look geven klinkt als een complete make over, zijn er genoeg tips te bedenken die wat minder rigoureus zijn. Wij hebben een aantal van deze tips voor je op een rijtje gezet. Op die manier kun je snel een nieuwe look realiseren in je woning. Lees snel verder om de ideeën te ontdekken.

Een nieuwe trend in interieurdesign zijn schrootjes. Dat zijn wandpanelen met houtjes die je op de muur kunt plaatsen als een soort bedekking van de muur. Het is een manier om snel en makkelijk die gezellige Ibiza-look in je huis te brengen. Ook de rotan-look combineert perfect met dit soort panelen. Houten meubels en bamboe blenden perfect. Je kunt dit soort panelen kiezen voor een complete wand of alleen achter het bed als hoofdeinde bijvoorbeeld. Dit soort panelen zijn kant en klaar te koop. Je kunt ze echter ook zelf maken. Maar dan moet je wel handig zijn.

Snel iets nieuws in je kamer? Een kast met spulletjes kan een slim plan zijn. Een boekenkast of een vitrinekast waarin je allerlei spullen plaatst, maakt van een doodgewone kamer iets bijzonders. We vinden dit zelf een leuke manier om de kamer in te richten. Je kunt helemaal zelf bepalen wat in de boekenkast past, maar je kunt ook hulp inschakelen van een interieurdesigners. Overigens zou je kasten ook op maat kunnen laten maken en helemaal tot aan het plafond kunnen laten reiken, voor een bijzondere blik.

Een heel interessante manier om je kamer of je interieur een nieuwe look te geven is bestaande zaken een nieuwe kleur te geven. We hoeven je niet te vertellen dat je muren verven daaronder valt, maar er zijn ook andere manieren om je kamer een nieuwe aanblik te geven. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je bestaande meubels. Je hoeft ze enkel te schuren, in de grondverf te zetten en dan aan de slag te gaan met een nieuwe hippe kleur die bij jou stijl en smaak past.

Een interieur is vaak erg gesloten als je deuren in huis hebt. Je zou kunnen overwegen je interieur een nieuwe aanblik te geven door te kiezen voor het weghalen van de deuren, maar er is ook een andere manier om je woning een andere meer open aanblik te geven. Je kunt namelijk kiezen voor glazen deuren met stalen frames. Deze deuren zou je zelfs als complete wanden in kunnen zetten. Bijvoorbeeld om een grote kamer kleiner te maken of een deel van een muur te vervangen en je huis juist groter te laten lijken.

Wil je een quick fix? Dan is het echt aan te raden om bloemen en planten in huis te halen. Op deze foto zie je bijvoorbeeld een bijzonder plantenrekje aan de muur. Deze urban jungle stijl past ook weer perfect bij onze eerste tips om schrootjes en panelen op de muur te hangen.