De roep van het Molenwater

2022-06-18 15:29:49 By : Mr. Taylor Lee

U gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

MIDDELBURG - Ad den Boeft (62) is inmiddels na zijn eerste boek Overeind, voor velen een bekende in Middelburg. Deze geboren wandelende verteller is vaak te zien in het vernieuwde Park Molenwater, in het hart van Middelburg, waar hij allerlei mensen, jong en oud met de meest uiteenlopende beroepen, aanspreekt. Ad is als geen ander in staat dit alles weer te geven in korte, mooie en makkelijk lezende, meeslepende verhalen met ook veel biografische elementen.

Ging het in het boek Overeind vooral over lief en leed na zijn herseninfarct en verlamming, in dit mooi vormgegeven boek ‘De roep van het Molenwater’, een soort vervolg op zijn eerste boek, dat zojuist is gepresenteerd, worden de gesprekken in dit Park op een heel leesbare manier, vol ernst en humor, weergegeven. Maar er wordt ook aandacht besteed aan zijn persoonlijke herinneringen aan de mensen van vroeger die invloed hebben gehad op zijn vorige leven, de periode vóór zijn zware herseninfarct en eenzijdige verlamming in 2012 en opname in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Vroeger was Ad leerkracht in het speciaal onderwijs waar hij kinderen en ouders vaak wist te bemoedigen en.. dertig jaar lang bezorgde hij kranten.

Armoede achter de voordeuren Dit fijne, zeer persoonlijke boek bevat meer dan honderd verhalen met opvallende aanduidingen als: een kind op de wip; de man met de ene arm; de stratenmaker; kledingzakkengevecht; maar hij kan niks; de melkrijder; bosje paling; het geheim van de keukenpiet; de jonge vrouw met het knappe gezicht; het hondje dat tevergeefs netjes ging zitten enz. enz. Door al die verhalen heen, vaak willekeurige kleine en grote tragedies, krijgt de lezer een goed inzicht in hoe mensenlevens kunnen verlopen en wordt de lezer er zich van bewust dat veel in het leven bepaald wordt door toeval en noodlot.

De oplettende lezer ontdekt hierbij terugkerende thema’s als: het falen van het menselijk geheugen en de waarneming; de magie van de nacht; zware fysieke arbeid; de oorlog; het verpleegtehuis; vogels in de stad; moeders en zonen en…. het vele onzichtbare leed achter de voordeuren in Middelburg.

Fantasieën Ad vertelt boeiend: ‘Het verschil tussen arm en rijk in onze stad was niet alleen aan de buitenkant van de huizen te zien, maar bestond ook achter de voordeuren’. Ad wil met zijn verhalen ons allemaal moed inspreken om vooral op het goede pad door te gaan. Hij spreekt ook zijn waardering uit voor iedereen die met allerlei technieken het voor hem vanaf 2019 mogelijk maakte weer te kunnen lopen. In deze publicatie geeft Ad ook zijn fantasieën weer over de toekomstige gebruiksmogelijkheden van het Park die al wandelend bij hem opkwamen. Uit alles blijkt dat Ad zich goed kan inleven in anderen, goede vriendschappen weet te sluiten, een hartstochtelijke lezer is die ook inzicht in opvoedingskwesties heeft. Iedereen moet zo’n fijn mens toch leren kennen.Ik beveel dit zeer prettig lezende boek, vol ernst en humor, dan ook van harte aan.

Roosendaal en Bergen op Zoom

Digitale krant Adverteren Advertentie aanleveren Redactie aanleveren Bezorging Bezorgklachten Folderverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

kantoor Goes Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Telefoon 0118 – 61 76 61

kantoor Bergen op Zoom Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is hét actueel lokaal nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerken zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe leefomgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, online en offline te delen met haar lezers.

Copyright Uitgeverij de Bode 2022. Niets van deze website mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble Privacy-statement.

© Copyright Internetbode. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.