De 4-cadeauregel - Blogo.nl

2021-11-16 15:53:28 By : Ms. Maggie Gao

Het is bijna december en de feestdagen staan ​​voor de deur. De tijd van cadeautjes geven en ontvangen is weer aangebroken. En als in deze periode ook een kind jarig is, dan is het feest compleet. Veel ouders en grootouders vinden het heerlijk om hun (klein)kind te verwennen. Als de vakantie voorbij is, merk je dat er veel speelgoed is bijgekomen, waar je ook nog een plekje voor moet vinden. Bovendien zul je merken dat je kind niet lang met alles zal spelen. Met de 4-gift-regel kun je de hoeveelheid speelgoed een beetje binnen de perken houden. In dit artikel vertellen we je meer over de 4-geschenkenregel en noemen we per regel ook een aantal cadeautips.

De 4-gift-regel is overgekomen uit Amerika. Het is ook bekend als de regel van vier geschenken.

Geschenken zijn onder te verdelen in 4 categorieën:

Er verschijnen verschillende items op de verlanglijst. Stel in deze verhouding de wensenlijst samen. Als je zelf 4 cadeautjes geeft, geef er dan één uit elke categorie. U kunt hierover ook afspraken maken met uw gezin.

Lees ook: Cadeau-ideeën die geen speelgoed zijn; 6 ideeën

Als een kind door een speelgoedboekje bladert en alles mag aanvinken, uitknippen of op zijn verlanglijstje zetten, kom je er al snel achter dat het verlanglijstje eindeloos wordt. Als je voor speelgoed kiest, kun je het beste iets geven wat je kind al heel lang heel graag wil, het liefst iets duurzaams, waar hij langere tijd gebruik van kan maken of waar hij veel plezier aan zal beleven. 'Iets wat hij graag zou willen hebben' hoeft niet per se speelgoed te zijn. Dat kan ook een dagje naar een pretpark of ander uitje zijn waar hij al heel lang naar toe wil.

Iets wat hij nodig heeft, kan echt van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw dekbedovertrek, een broodtrommel of schoolbeker, iets wat hij nodig heeft voor zijn sport of hobby, een zwembroek of badpak, een boekenplank voor zijn slaapkamer, of misschien wel een nieuwe fiets.

Je kunt natuurlijk denken aan een nieuwe jas, trui of broek, maar je kunt ook veel breder denken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe pyjama, pantoffels, regenlaarzen of een setje met muts, sjaal en wanten.

Een boek is bijna altijd goed. Kies een boek dat past bij de ervaring en het niveau van het kind. Een prentenboek, een AVI-boek, een zoekboek, een leesboek, het volgende deel in een serie, het kan allemaal. Maar denk ook aan een puzzelboek, een tijdschrift of een stripboek. Dat heeft ook met lezen te maken. Het kan ook een idee zijn om je te abonneren op een favoriet tijdschrift, stripboek of puzzelboek.  

Lees ook: Sieraden cadeau doen: zo kies je het perfecte sieraad Lees ook: De zoektocht naar een kerstcadeau, wat dacht je van iets opgeknapt?

Blogo.nl was in 2005 de eerste webloguitgever van Nederland en is opgericht door internetondernemer Stephan Fellinger. In 2019 is het Blogo.nl team uitgebreid met internetondernemer Danny Bijl. Voor vragen over adverteren op de website kun je contact met hem opnemen via info@blogo.nl.

@2019 - Blogo.nl. Alle rechten voorbehouden