Binnenkijken bij Marisca in het complex waar ooit de V&D zat: 'Dit is mijn droomhuis' - indebuurt Delft

2022-05-21 13:24:49 By : Mr. Carson Zhang

Waar ooit de V&D zat, zit nu een gloednieuw appartementencomplex. Marisca Crompvoets (58) woont hier op de vierde etage en heeft uitzicht op de kerktorens van Delft. “Wow, je zou hier maar wonen”, dacht ze, toen ze het gebouw voor het eerst zag. Wij namen een kijkje bij haar thuis. En we kunnen je alvast vertellen: het uitzicht is prachtig!

Marisca wandelde langs het gebouw en was meteen verkocht. Ze schreef zich in voor de nieuwsbrief en mocht daarna op een woning reageren. “Ik had mijn zinnen gezet op dit appartement. Deze was perfect voor mij”, vertelt ze. Ze kreeg het appartement en kon gelijk tekenen. Pas later mocht ze komen kijken. In november verhuisde ze naar haar nieuwe paleisje, waar ze nu dolgelukkig is. Marisca woont hier alleen, maar noemt het toch ‘ons huis’. Ze heeft namelijk al bijna 22 jaar een latrelatie met Bob en hij is vaak bij haar thuis.

Tekst gaat verder onder foto’s

“Ik moet mezelf nog iedere dag in mijn arm knijpen, omdat ik niet geloof dat ik in zo’n prachtig appartement woon. Toen ik hier voor het eerst kwam was ik benieuwd naar de binnentuin, de sfeer en hoe het voelde om hier te zijn. Het huis leek wel kleiner dan ik dacht, maar dat kwam omdat er nog geen spullen in stonden. Toen zag ik het uitzicht en dacht ik… ja dit is het gewoon. Het is prachtig en ik vind dit perfect.”

Het appartementencomplex zit in hartje Delft, bij het Bastiaansplein. “Je hoeft alleen maar naar beneden te lopen voor de supermarkt en je zit vlakbij terrasjes.” Toch is er een minpuntje volgens Marisca. “Bewoners kunnen geen parkeervergunning krijgen en moeten dus de volle bak betalen voor de parkeergarage. Dat vinden we erg jammer.” Ondanks dat ziet Marisca zichzelf hier nog een hele lange tijd wonen. “Ik had me geen betere plek kunnen wensen.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Met vrienden gaat ze vaak aan de eettafel zitten, maar zelf zit ze graag in het hoekje van de bank of op de draaistoel. “De gordijnen heb ik dan meestal open, zodat ik van het uitzicht kan genieten. Ook op het balkon kun je heerlijk zitten. Als de zon schijnt is het echt genieten.”

We lopen een rondje door het huis en zien een grote kast vol speelgoed. “Vroeger verzamelde ik oud speelgoud. Dat heb ik nu in een grote kast staan. Zo staat er een paard, dat ik ooit kreeg van een buurvrouw en heb ik een poesje uit mijn eigen jeugd. Die is echt héél oud. De kast met het speelgoed vind ik net een schilderij. Ik hoef er geen nieuwe spullen bij, ik vind het goed zo.”

Je ziet dat Marisca haar huis met zorg heeft ingericht. We zien natuurtinten, boho-elementen, planten en alles is heel netjes. “Ik hoop dat het er een beetje boho uitziet, maar dat is het niet helemaal. Ik ben ook niet het type dat heel erg binnen de lijntjes kleurt. Het mag van mij altijd wel net anders zijn. In de slaapkamer heb ik boho-kussens, maar ook retroposters. Dusja, ik laat me ergens door inspireren en geef er dan alsnog mijn eigen draai aan.”

Wat je aan de buitenkant niet ziet, is dat er in het midden van het complex een grote binnentuin zit. “Buren spreken elkaar in de bewonersapp over van alles en pas hadden we een bewonersborrel in de tuin. Dat was heel erg leuk. We proberen dus echt wel leuke dingen te organiseren. Ik ben benieuwd hoe dat in de zomer zal zijn, we wonen er natuurlijk allemaal nog maar net.”

Nu het lentezonnetje een beetje doorkomt, wil jij misschien wel heel graag je balkon of tuin showen. Ben jij onwijs…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.

Bram is expert in beleggen: ‘Elke week geld verdienen is makkelijker dan je denkt’

Aangeboden door Believe food and wines

Aangeboden door De VAK Delft, centrum voor de kunsten

Aangeboden door TU Delft Science Centre

Aangeboden door TU Delft Science Centre

Deze toffe dingen doe je dit weekend in Delft (20 – 22 mei)

Blijf op de hoogte van alles uit Delft

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden