Binnenkijken bij Esther: 'De kast die ik voor vijftig euro scoorde is mijn beste aankoop ooit' - indebuurt Enschede

2022-09-03 00:58:54 By : Ms. Alisan Wang

Van een appartement ‘driehoog-achter’ naar een knusse drie-onder-een-kap-woning. Esther woont nu twee jaar in haar huis in Velve-Lindenhof en voelt zich er helemaal thuis. Wij mochten binnengluren!

Als we de woning van Esther binnenlopen voelt die direct heel knus aan. “Dat is precies wat mij aansprak toen ik de woning bezichtigde,” vertelt Esther. ” Verder vond ik de lange, diepe tuin heel fijn.” Hiervoor woonde de Enschedese in Boswinkel. Lachend: “Op driehoog-achter zeg ik weleens. Maar dat was een tijdelijke woning. Ik heb er ook niet veel moeite voor gedaan om daar iets gezelligs van te maken.”

Dat heeft ze nu duidelijk wel gedaan. “Dat klopt. Maar ik ben niet iemand die urenlang op Pinterest zit hoor. Ik hou van de kleur Early Dew van Flexa. Die wilde ik op de muren hebben. En vanuit daar ben ik verder gaan kijken. Wat past er leuk bij die kleur?” Haar favoriete winkel? “Xenos! Daar heb ik veel van in huis.”

Voordat alle muren een lik groene verf kregen, zag het huis er heel anders uit. “Alles was donker met veel eikenhout, terwijl het hier al best smal is. Er gingen dus liters verf doorheen. Ook heb ik er een andere vloer in laten leggen. Ik hou van licht. Wil de donkere tegels in de keuken nog vervangen voor lichte tegels en ook de trap wil ik aanpakken. Maar dat durf ik nog niet helemaal aan. Dat schijnt een hele klus te zijn.”

Haar favoriete item in huis? “De servieskast in de keuken! En daar zit een mooi verhaal achter. Ik heb hier weinig bergruimte dus ik was op zoek naar een mooie kast. Op Marktplaats kwam ik deze tegen voor vijftig euro! Ik snap niet waarom je zo’n kast wegdoet en helemaal niet voor dat geld. Voor mijn part doe je er je ondergoed in. Ik doe ‘m in elk geval niet meer weg. Dit is mijn beste koop ooit!”

Ook met de wandplank boven de eettafel is ze blij. “Die heeft mijn vader van mijn oude bed gemaakt. Het andere deel van het bed staat nu in de vorm van een tv-kast in de woonkamer van mijn ouders.” Handig, zo’n handige vader!

In de zomer is Esther natuurlijk veel in haar fijne tuin te vinden. “Je kunt hier heerlijk zitten onder de overkapping.” De tuin is echter nog niet helemaal af. “Aan de witte muur hangen nu nog drie vogelhuisjes. Het liefst hang ik die hele muur vol met huisjes, maar zover ben ik nog niet,” zegt Esther lachend.

Bert en Jolande wonen in een prachtige woonboerderij op steenworp afstand van het centrum van Enschede. Je kent ze misschien...

Hi! Ik ben Charmain, community manager bij indebuurt Enschede. Op mijn oude Gazelle maak ik de straten van Enschede onveilig; op zoek naar de mooiste verhalen over onze fijne stad. Tips voor leuke nieuwtjes of verhalen? Let me know!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Enschede en blijf op de hoogte van alles over en rondom Enschede.

Ontdek hier jouw verborgen talent (en maak kans op een gratis cursus)

Vijftig tinten beige: 5 x Enschedeërs met een prachtig licht interieur

Blijf op de hoogte van alles uit Enschede

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden