Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: 'Mijn tweede huis is een buscamper' - bij Woerden

2021-11-16 15:53:20 By : Ms. Ivy Cheung

Altijd leuk om te zien hoe mensen leven. Dit keer gaan we op bezoek bij Corina Koolen in de Achterstraat. Ze woont nog niet zo lang in Woerden, maar is erg trots op haar appartement in het centrum.

Als we Corina's huis binnenlopen horen we ineens een hard geluid. Een hond? “Dat was een niesbui van de benedenbuurvrouw. Vanuit het appartement hoor je de buren nauwelijks, tenzij hij niest.”

Corina woont met haar 7-jarige dochtertje in het appartement in de Achterstraat. “We wonen hier nu een half jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant, maar woon nu zo'n negen jaar boven de rivieren. Daarvoor woonde ik in Vleuten, maar ik zocht iets in een klein stadje. En Woerden gaf me goede vibes. Het is historisch, alles is om de hoek en er wonen vriendelijke mensen.”

Tekst gaat verder onder de foto's >

In haar huis zien we veel kleuren en textielkunst aan de muur. Vooral de WHAM springt eruit. “Ik heb de opleiding textielkunst gevolgd en heb daar vrienden gemaakt. Eentje maakte de WHAM van quilt, ze was er uren mee bezig. Ik denk dat ik tien keer heb gezegd dat ik het leuk vond. Later stuurde ze het naar mij. Het is opvallend, veel kleur en ik vind het gezellig." Het woord heeft overigens niets met de band te maken.

Zelf houdt Corina zich ook bezig met textielkunst. Ze laat ons een prachtige kleurrijke sjaal zien. “Ik heb het gemaakt van alle soorten wol die ik heb. Elke kleur wol heeft een verhaal en ik weet nog precies waar het vandaan kwam.” Zelf zit Corina graag achter haar breimachine uit de jaren 70.

“Ik hou van kleine woonruimtes. Het is gemakkelijk schoon, gezellig en overzichtelijk te houden. Ik zit graag op de bank om een ​​boek te lezen of tv te kijken.” En naast de tv zien we een foto van een taart.

Tekst gaat verder onder de foto >

Corina: “Ik werd dit jaar veertig en ik zou een groot feest geven met iemand anders. Helaas kon dat (vanwege de coronamaatregelen, red.) niet doorgaan. Dus vierde ik mijn verjaardag in het klein. Maar dan wel met een asociaal grote taart van Karit. Het was ongelooflijk mooi en heerlijk! Mijn zus had er een foto van gemaakt en mijn dochter had een mooie lijst. 'Dan moet hij het erin doen, mama,' zei ze. Zo denk ik altijd terug aan die verjaardag en die heerlijke taart.”

Ze houdt van haar huis, maar af en toe gaat Corina er op uit met haar buscamper. “Ik heb hem begin dit jaar gekocht. Het is een oude DHL bus van de Deutsche Post. De vorige eigenaar had hem al voor de helft omgebouwd, maar had een fout gemaakt in het vignet. Voor zijn woonplaats kreeg de camper een ander vignet dan hij dacht. Zo kon ik voor een zacht prijsje de bus nemen.”

“Mijn man heeft de bus verder omgebouwd. Hij maakte de keuken, installeerde het gas en ga zo maar door. Met mijn dochter kan ik nu een weekendje weg wanneer ik wil. Soms maak ik er een werkvakantie van, gewoon op de camping. Het is een tweede thuis.” Erg handig, de buscamper heeft zelfs een achteruitrijcamera.

Tekst gaat verder onder de foto's van de buscamper >

Terug naar het appartement in de Achterstraat. Corina is erg trots op haar huisje en dat heeft ze mede te danken aan haar zus. “Ze begint momenteel als opruimstyliste en ruimde de hele woonkamer op toen ik een paar dagen weg was. Het voelt nu echt als thuis voor mij.”

Bijna alles in haar huis is tweedehands. Van bank tot eettafel. “Ik vind het heel leuk om met mijn zus naar de kringloopwinkels te gaan. Ze ziet in alles mogelijkheden. Bijvoorbeeld die roze vitrinekast. Ze heeft het helemaal opgeknapt en het ziet er weer geweldig uit.”

Tekst gaat verder onder de foto's >

Op een boekenplank zien we een boek met Corina's naam erop, met de titel: Dit is geen vrouwenboek. “Het boek is tot stand gekomen naar aanleiding van mijn promotieonderzoek. Ik onderzocht waarom mannelijke literaire schrijvers meer prijzen winnen dan vrouwen. Schrijven ze gewoon beter of zit er meer achter.” Het antwoord: er is meer aan de hand. Je leest het allemaal in het boek.

De kerstboom staat al in het gezellige huis van Corina. Een pluche versie van de Xenos. Het staat naast Lego-bloemen die ze van Jan's Steen kreeg. “En ik hou echt van de kabouter die ernaast staat. Normaal is het buiten, maar het wordt nu wel koud hè. Mijn dochter heeft er een knuffelige kat naast gezet met een lint. Het lijkt er dus op dat hij de kat aan het uitlaten is. Leuk is het niet!"

Oproep: bij welke Woerdense bewoners mogen we binnen kijken? (en deze aardige stadsgenoten gingen je voor!)

Woon jij op een bijzondere plek in Woerden, een huis met een verhaal of een Woerdens…

Het vinden van de perfecte raamdecoratie kan een hele klus zijn. Shop in, shop out en toch niet...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Woerden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Woerden.

Wauw! Hier in Woerden vind je een meubelzaak van ruim 2000 m2

Gepresenteerd door Kooijman Interieur & Gladzo Parket

Aangeboden door Restaurant de Woerdenaar

Aangeboden door Kom voor elkaar

Aangeboden door Kom voor elkaar

Jammer en lekker: Taco Rico weg uit Woerden, maar in plaats daarvan een Indiaas restaurant

Blijf op de hoogte van alles uit Woerden

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden