Avontuurlijke reizigers met bijzondere voertuigen delen hun ervaringen op Overlanders Treffen (Ranst) | Het Nieuwsblad

2022-10-01 01:39:45 By : Mr. oscar jia

Voorzitter Johan bij zijn zelf uitgebouwde Landrover.   — ©  kma

Wild van avontuurlijk reizen? Dan moet u dit weekend naar het 14de Overlanders Treffen op Domein Moervelden aan de Bistweg in Broechem afzakken. Vrijdag verzamelden daar de eerste speciale reisvoertuigen. Het treffen is zaterdag en zondag te bezoeken, met onder meer reisreportages in de overdekte hal en tal van globetrotters aan wie u vragen kan stellen.

De ontmoeting van 8 tot 11 september van bijzondere reismobielen is een bron van informatie om ervaringen uit te wisselen of inspiratie op te doen.

Overlanders vzw heeft zijn maatschappelijke zetel in Ranst. De voorzitter is Johan Van Belle uit Putte bij Mechelen, die zelf vrijdag zijn uitgebouwde Landrover Defender al op de Moervelden parkeerde.

“Tot dusver heb ik alleen binnen Europa gereisd met dit voertuig. Afgelopen jaar deden we onder meer Kosovo en Noord-Macedonië. Het is een volledige zelfbouw, met tweepersoonsbed, keukentje en zelfs een badkamer met warm water”, tovert Johan een douche tevoorschijn.

Johan in zijn uitgebouwde Landrover met keukentje en douche.  — ©  kma

Veel van de voertuigen bij Overlanders Treffen zijn zelfbouw. “In Duitsland zijn er wel gespecialiseerde bouwers, maar dan kost het enorm veel. Je ziet hier veel verbouwde vrachtwagens en 4 x 4’s, maar ook daktenten, voor wie nog echt de kampeerbeleving wil. Wat het verschil is met een gewone motorhome? De stevigheid van de inrichting. Als je met een motorhome over een ribbelig wasbord rijdt offroad , heb je veel kans dat de meubels uit elkaar daveren. Fabrieksmodellen zijn daar niet op voorzien. Met Overlandersvoertuigen kan je verder van de beschaving weg. Dat heeft ook wel consequenties, want als je in nood komt, is hulp ook verder weg.”

Er zijn ook daktenten, voor wie nog echt de kampeerervaring nastreeft. Zeker in Afrika is het veiliger om van de grond te slapen.  — ©  kma

Een van de meest gestelde vragen is of je een 4 x 4 moet hebben om te ‘overlanden’. “Niet per se, maar het is een meerwaarde, zeker in putten en op heuvels”, vindt Johan. Wie reisplannen wil maken voor volgende zomer of wie weet wel winter, kan dit weekend in Broechem ervaringsdeskundigen spreken.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

Een persmoment waarbij er oordopjes uitgedeeld worden aan het publiek en zelfs via Facebook een waarschuwing naar omwonenden voor mogelijke geluidsoverlast wordt verspreid: de demonstratie van de …

De Provinciale Groendomeinen Vrieselhof in Oelegem (Ranst), de Kesselse Heide in Nijlen, Rivierenhof in Deurne, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Prinsenpark in Retie, en Vrijbroekpark in Mechelen …

Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op hun favoriete frituur. Twee weken lang voerden heel wat frituren gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de …

Op de Itegemsesteenweg in Herenthout reden zondag rond 13.45u twee auto’s op elkaar in. Dat gebeurde tijdens het afdraaien.

DVC Zevenbergen opende vrijdag twaalf nieuwe woningen op het domein in Ranst.

Het actiecomité Hou Oelegem Groen en Landelijk heeft 856 bezwaarschriften overhandigd tegen een nieuw bouwproject met 28 huizen tussen de Knodbaan en de Muizenheuvelstraat in Oelegem. De digitale …

In het jaar dat Remco Evenepoel de Vuelta won, won apotheker Ward Simons (36) uit Ranst de eerste virtuele Vuelta van het online fietsplatform Rouvy. Beide landgenoten mochten in Madrid samen in …

Het openbaar ministerie heeft donderdag 26 maanden cel gevorderd voor een 26-jarige Afghaanse asielzoeker uit Ranst die vervolgd wordt voor aanranding en poging tot verkrachting van een sekswerker. …

Tijdens een energietreffen woensdag in Ranst raakte bekend dat de gemeente Ranst het inzetten van aquathermie uit het Albertkanaal laat onderzoeken.

De gemeente Ranst gaat de vuilbakjes op openbaar domein die vaak helemaal volgepropt zitten, voortaan twee keer in plaats van één keer per week laten leegmaken.

De gemeenteraad van Ranst keurde de lastvoorwaarden en gunningswijze goed voor de bouw van twee nieuwe klaslokalen voor GBS De Sleutel in Broechem.