Ad Krijgsman over zijn vrijwilligerswerk: ‘Achterover in mijn stoel zitten, is niks voor mij’ - Het Kompas Hardinxveld-Giessendam | Nieuws uit de regio

2022-10-01 01:43:01 By : Ms. Coco Wu

GIESSENBURG Ad Krijgsman (70) uit Giessenburg kreeg tot zijn complete verrassing eerder dit jaar een lintje. Onder meer voor zijn vrijwilligerswerk voor de gereformeerde kerk, de geschiedkundige vereniging en zijn betrokkenheid bij de band Shepherd’s Pie. door Eline Lohman

Ad weet het nog goed: in april van dit jaar werd hij onderscheiden. Een verrassing voor hem, maar ook voor zijn vrouw, aangezien een vriend van Ad hem voorgedragen had voor het lintje. ,,Ik ben niet van het pochen, maar ik vind het wel een waardering voor het vrijwilligerswerk dat ik doe. Ik voel me zeer vereerd.”

INZET Onder meer voor zijn inzet voor de gereformeerde kerk kreeg Ad het lintje. Daar was hij voorzitter van de jeugdraad en diakonie en hij verleent als vrijwilliger hulp aan Oekraïners. Verder is hij betrokken bij de organisatie van de tweejaarlijkse rommelmarkt in het dorp en bij het jaarlijkse fruit plukken in Ameide, waarbij het uurloon weer naar de geformeerde kerk gaat. Ook verzorgt Ad lezingen bij de ges..

GIESSENBURG Tanja Verheij (54) uit Giessenburg is vrijwilliger voor Home Start, sinds 2020. Er is niets zo belangrijk als vrijwilligers binnen een organisatie, vindt Tanja.

SLIEDRECHT Francis Vlot (47) uit Sliedrecht kan zich geen leven zonder yoga en spiritualiteit voorstellen. Elke dag is ze wel op haar yogamat te vinden, desnoods in de keuken.

HARDINXVELD-GIESSENDAM De afgelopen jaren is een grote stijging te zien van het aantal verwarde personen die overlast veroorzaken. Vijf jaar geleden waren er 83.

GORINCHEM Reclassering Nederland is op zoek naar COSA-vrijwilligers in Gorinchem en omgeving die samen met professionals zedendelinquenten willen begeleiden bij de terugkeer in..

HARDINXVELD-GIESSENDAM Van eeuwenoude objecten tot essentiële schakels uit de nieuwste technieken. Met zijn vooruitstrevende 3D-scans, -modellen en -prints laat Erwin Kanters u..

SLEEUWIJK Zou ik voor dit interview gevraagd zijn als ik me had voorgesteld als extern beveiligingsadviseur? Frank Plattel vraagt het zich glimlachend af in zijn kantoor in..

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.